Bekijk het volledige profiel van Alfred Hartoog en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 27

Alfred Hartoog heeft 27 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

De naam van deze school was ve...

De naam van deze school was vermoedelijk "Christelijke Kleuterschool" Er waren twee lokaties: aan de Antwerpsestraat (vlakbij de Badhuisweg), dat was eigenlijk een tot klaslokaal omgebouwd souterain van een grote villa. Misschien was dat een uitwijk-lokaal, vanwege het grote aantal kinderen toen. De tweede lokatie was aan de Duinkerksestraat (vlakbij de Veurnsestraat), naast de Ichtuskerk (heette dat niet "de Hinde"?). Ik heb hier van 1955 tot 1957 op gezeten, eerst in de Antwerpsestraat, later in de Duinkerksestraat. Er was een juf met de naam Rini, en een andere juf, waar ik me van kan herinneren dat ze spectaculair met haar vinger in haar oor kon friemelen. Ik heb een mooie klassefoto met 42 kinderen er op, waarvan ik van 35 de namen weet, omdat mijn moeder die achterop de foto heeft geschreven. Ik ben benieuwd wie zichzelf hier herkent!

2004, Alfred Hartoog

Ik zat van 1963-1967 op de Mul...

Ik zat van 1963-1967 op de Mulo-afdeling van deze school. Mijn vader, de heer Hartoog, was er leraar Engels en Geschiedenis. Ik heb enkele foto's uit die tijd hierbij geplaatst, ook de klassefoto van de 2e klas uit 1965, en twee foto's gemaakt bij het eindexamen. Check it out! In de 4e klas deed ik met een aantal leerlingen (de meeste die hun Mulo-A diploma al op zak hadden) Mulo-B. Het heeft blijkbaar moeite gekost, maar tenslotte kon hiervoor een docent, de heer van Zeeland aangesteld worden. Het hoofd van de school was de heer G. Haze, later de heer Koop. Wiskunde hadden we van de heer Triemstra, dat was meestal erg rumoerig in de klas. Duits hadden we van de heer Kramer. Mijn broer, Ap Hartoog zat overigens ook op deze school, als ik me niet vergis van 1960-1966.

2004, Alfred Hartoog

Ik zat van 1956 tot 1963 op de...

Ik zat van 1956 tot 1963 op de Willem de Zwijgerschool. De eerste twee jaar naar ik meen in een lokaaltje naast de Ichtuskerk. We hadden een lieve juf, maar ik kan me de naam niet herinneren. Eens in de week kregen de meisjes handwerken van jufrouw Taal, de jongens moesten dan sommen maken. Daar baalde ik altijd van. Een enkele keer mochten ook de jongens iets doen, en dat werd altijd “klosjebreien”. Ik heb meen ik in klas 3 en 4 jufrouw Hoogenraad gehad, en in klas 5 en 6 meester Touwe. Al die jaren was Johan Taal mijn boezemvriend. Ook Sjaak Alleblas en Huug Schuil waren goede vrienden. Ik herinner me ook nog Johnny Recourd(?). Ik weet ook nog dat Henkie Standard(?) de boel behoorlijk kon terroriseren met zijn vriendjes Holleman(?) en (?) De heer Wijsman was het hoofd van de school, en je wist nooit of hij je wel of niet aankeek... Let op: er zijn drie registraties van deze school.

2003, Alfred Hartoog
?