Bekijk het volledige profiel van Alfred Apperloo en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 0

Alfred Apperloo heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Voor van den Beld, gedreven gy...

Voor van den Beld, gedreven gymleraar, had ik grote bewondering. Hij deed aan ons,eersteklassers, het vogelnestje voor in de ringen, waarbij hij bijna tot het plafond zwaaide, afsprong op het dode punt en perfect landde. Hij reed ook eens op een scooter tegen een boomstronk, werd gelanceerd, maakte een salto en landde weer perfect. De natuurkundeleraar in de eerste klas had de dag van zijn leven als hij de zuigperspomp mocht demonstreren, dan werd de hele klas natgespoten. Later kwam Hoogendoorn voor natuurkunde, ook een leraar met hart voor zijn vak en zijn leerlingen. wordt vervolgd.

2009, Alfred Apperloo

School was gehuisvest in enkel...

School was gehuisvest in enkele noodgebouwen aan de Kinderkamp. Ik zat er in de 5e en 6e klas, nadat ons gezin was verhuisd vanuit Deventer. We hadden oa. meester Korf de Gids. Samen met Gerben Westra maakte ik de schoolkrant, Gerben deed het serieuze deel, politiek, en ik het ludieke, kruiswoordraadsels etc. Op zaterdagochtend waren er extra lessen voor de fanatieksten.

2009, Alfred Apperloo

Schoolplein had rechts een rij...

Schoolplein had rechts een rij populieren. Ik speelde veel met Henk Springer. Ook wel met Ernst Weerstra. Op weg naar school was een vijver die in droge perioden te passeren was. Het hoofd van de school was dhr. Bosch, die een statig kantoor had met veel bruin hout op de eerste verdieping Een van de leraren was dhr. Otten.

2008, Alfred Apperloo
?