Alex van der Staaij

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Alex van der Staaij en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Alex van der Staaij heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

  zie ook dr.

  zie ook dr. J.C. de Moorschool

  2004, Alex van der Staaij

  Mijn klasgenoten waren toen: Richard Boerhout, Henk Dallinga, Nanny Krispijn, Carrie Gout, Piet Hanemaayer, Ies Dekker, Bernard Brijder, Bobby Bijleveld, Bert Bernard, Anneke van Iperen, Hans de Vreugt, Wim Pauptit, Nelly zwart, Marty Brak, Ellie Verburg,

  Mijn klasgenoten waren toen: Richard Boerhout, Henk Dallinga, Nanny Krispijn, Carrie Gout, Piet Hanemaayer, Ies Dekker, Bernard Brijder, Bobby Bijleveld, Bert Bernard, Anneke van Iperen, Hans de Vreugt, Wim Pauptit, Nelly zwart, Marty Brak, Ellie Verburg, Roel van Beek, Els Doorduin, Peter Noordam, Wim Brons, Kees van der Klis, Jaap Plomp, Fredi Abbink, Gert Olthof, Maarten Houthoff, Hilda ???, Sonja Pistorius, Nelianne van der Wal, Tineke Jacquet....pfff wie nog meer? De leraren: Van Dam (directeur), Heetebrij (Nederlands, Engels), Ten Kate (tekenen, Bogaerts (geschiedenis) Van den Ende (Nederlands??), Alderlieste en Ravensteijn (Gym), Van der Vegt, Schooneboom en Haasnoot (muziek), Lips (Frans), Helms (Nederlands, Pedagogiek), Dijkhuizen (Aardrijkskunde), Ooievaar (Handarbeid), Ds. Emous (godsdienst) De Graaf (Biologie) Concierge: Verbeek Wie heeft nog foto's uit die tijd om hier op deze site te zetten?

  2004, Alex van der Staaij

  Deze school was een donkerbruine houten noodschool Dhr.

  Deze school was een donkerbruine houten noodschool Dhr. Simmelink was oorspronkelijk het hoofd van deze school. Ik ken deze man alleen van naam door verhalen van mijn oudere broers: Ben en Jan van der Staaij die hier tussen 1950 en 1956 op school zaten. Toen ik in de eerste klas kwam (1956) was dhr. van Muylwijk hoofd. Kort daarop nam dhr. van der Pijl het roer van hem over. In de eerste klas heb ik juffrouw van Zee mogen meemaken en in de 2e klas juffrouw van Triet. Van het 3e jaar kan ik me bijna niets herinneren (mogelijk juffrouw de Boer?of Boersma???) Voor Gymlessen moesten we naar de Beatrijsschool aan de Beatrijsstraat, waar we les kregen van dhr. Van Riebeek. Tegenover de Reviusschool stond ook een noodkleuterschool gemaakt van witgeschilderd hout. Naast de Reviusschool stond een houten kerk met een houten kerkklokkapel er bovenop. Als kleintje van zes a zeven jaar vond ik die klok zeer indrukwekkend. Omwonenden grensden met hun achtertuin aan ons schoolplein dat slechts afgescheiden was d.m.v. houten schuttingen. De bewoners ondervonden zoveel overlast van de kinderen op het schoolplein dat zij spijkers door de schuttingen heen sloegen om de kinderen uit de buurt van de gammele schuttingen te houden. Een gezamenlijke aktie van de meesters was het terugslaan van de spijkers. Wie kan zich ook zoiets herinneren? Ik herinner me ook nog een paar medeleerlingen uit de 1e of tweede klas: Peter Verbruggen, Harry Neervoort, Ineke Jurg, Henk van Lobenstein, Bert van der Kamp, Arie van Hooven, Rita ten Hoven, Grietje Scholten. Sytse van der Leij, Dora de Winter. *** van Mechelen en Joke Heine ??

  2003, Alex van der Staaij
  ?