Ontdek PLUS

Alex Ninaber

Kent 1 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Alex Ninaber en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Alex Ninaber heeft 23 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Weinig herinneringen.

  Weinig herinneringen. Wel een leuke tijd gehad

  prinsesbeatrix kleuterschool, 1951

  Ja, natuurlijk mijn vakleraar, meester de Keyzer.

  Ja, natuurlijk mijn vakleraar, meester de Keyzer. Wat een vakman was dat. En dan meneer De Vries voor de Engelse les. En Pig of Piggelmee(zijn echte naam was Ratelband)natuurlijk helemaal super zoals die man met natuur en scheikunde om ging. Vooral als het werkte en alles begon te bewegen. Dan werd hij helemaal dol van plezier. Als je zat te praten zei hij, wie zit daar te blaffen, jij bent een hond! En Suvekrop, daar kon je altijd lekker tijdschriften lezen als je geen zin had om te leren. En Broodhoofd, zijn echte naam was volgens mij, v. Leeuwen, die met die scherpe scheiding in het midden En meneer Timmerman(s) voor het tekenen natuurlijk. Iedereen probeerde met zijn gum de klok boven het schoolbord te bekogelen.

  1e Technische School voor D..., 1961

  Ja, jufrouw de Kat(A.

  Ja, jufrouw de Kat(A. Bakker), volgens mij was ik daar stiekem een beetje verliefd op. Nog bij het stadhuis gestaan op haar trouwdag met de klas en zelf versierde bogen. Jufrouw v.d. Wiel (bijnaam, poederdot)ze was in de loop van de dag vaak bezig met haar poederdoos. En de laatste periode natuurlijk meester Wijbenga. Hij kon zo fantastisch boeiend vertellen over de Nederlanse geschiedenis. Aan de hand van de oude schoolplaten van Jetses. Je had het gevoel of je er zelf bij was. De laatste jaren was ik bevriend met Willem Oranje. In onze vrije tijd gingen we vaak op bezoek bij musea in Delft, Het Prinsenhof en Lambert vermeerten b.v. En dan Volkszangdag met Piërre van Houwe op de markt. Natuurlijk ook op vakantieschool in "de Hertenkamp" en de Scheveningse duinen met de bunkers. Ijsman Beaarts kwam dan helemaal uit Delft fietsen met z'n ijskar, om zo'n overheerlijk beaarts softijsje uit te delen. Wat een tijd, geweldig!

  Dirck van Bleiswijkschool, 1954