Alex Boelhouwer

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Alex Boelhouwer en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Alex Boelhouwer heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Vier jaar lang een dag in de week naar de Dintelstraat, heerlijk.

  Vier jaar lang een dag in de week naar de Dintelstraat, heerlijk. Lekker dromen tijdens kunstgeschiedenis/tekenen. Veel gelachen om de eigenaardigheden van de heer Prevot. Er was ook nog een meneer Haalboom en natuurlijk meneer Weidema; hij zou destijds de redes van koningin Juliana hebben geschreven!? Van der Vlist ken ik uiteraard ook. Ik heb hem en een stuk of vijf collega's zelfs eens les mogen geven in het omgaan met een fotografisch zetsysteem, dat was in 1988 of 1989 bij Tetterode. Dat was drie weken grote lol. Alles wat zij op school bestraften vraten ze nu zelf uit; de linialen vlogen door de lucht en opletten was er al helemaal niet bij. Ze hebben flink wraak genomen... Namen van leerlingen van de AGS die ik ken zijn: Cor Bijvank en Ruud Leideritz. We werkten allemaal bij Drukkerij Lindenbaum in Amsterdam. Met Cor Bijvank heb ik een paar geleden nog kort email-kontakt gehad, hij verblijft afwisselend in de VS/Mexico. Zijn er nog mensen die namen van leerlingen weten en/of over fotomateriaal beschikken?

  Amsterdamse Grafische Schoo..., 1961

  Het eerste schooljaar was de school nog gevestigd in de Nieuwe Looierstraat, maar is later (in de loop van het tweede jaar?) verhuisd naar de Egidiusstraat.

  Het eerste schooljaar was de school nog gevestigd in de Nieuwe Looierstraat, maar is later (in de loop van het tweede jaar?) verhuisd naar de Egidiusstraat. Het eindjaar (1962) heb ik niet gehaald, ik ben aan het eind van het derde jaar van school gegaan. Met name mijn klasselerares, mevr. Alma, is me bijgebleven als een lieve en (te) zachte vrouw, die helemaal geen orde kon houden. De opmerkingen van Hiske Schonhage (ook op deze site aanwezig) over de leraren die we hadden, hebben het beeld van toen weer een stuk helderder gemaakt en teruggebracht in mijn herinnering.

  1e Montessori ULO/Mulo/MAVO, 1958

  De fijnste herinneren heb ik aan twee leerkrachten, juf Kamstra en meneer Slangen.

  De fijnste herinneren heb ik aan twee leerkrachten, juf Kamstra en meneer Slangen. Juf Kamstra was mijn juf in de 1e, 2e en 3e klas; zij was altijd erg lief en geduldig. Meneer Slangen was een bijzonder aardige man, hij was mijn meester in de 5e klas. Voorts herinner ik mij meneer Hillenius, het hoofd van de school en de meesters Knip, niet zo aardig, en (van) Latum, die geen indruk op me maakte. Ik was goede maatjes met Hans Schuurman, Ben Hulskamp, Arjan Boot, Henk Gnirrep (of Portegies), Frans de Jong, maar vooral met Rob Bonneveld, met wie ik sinds een paar jaar weer regelmatig kontakt heb. Verder herinner ik me nog een zeker Maaike, waar ik een kortstondige kalverliefde mee heb gehad. Ook de zus van Rob Bonneveld, Elly, heeft bij mij in de klas gezeten. Haar heb ik onlangs nog ontmoet. Mijn naam, kort voor Alexander, werd vaak afgekort tot 'Aal', vreselijk vond ik dat! Op de middelbare school liet ik me dan ook Lex noemen en zo wordt ik nu nog steeds genoemd. Net als een aantal andere leerlingen van deze school herinner ik me nog goed het snoepwinkeltje annex kolenhandel op de hoek. Daar kochten we duimdrop, spekkies, wijnballen, schuimblokken, zoethout, zwart-op-wit en nog veel meer... Ook speelden we vaak in de zandbak, die deel uitmaakte van het sportveld. Ik weet nog hoe verontwaardigd ik was als er tijdens een korfbalwedstrijd niet in de zandbak gespeeld mocht worden...

  10e montessorischool, 1952

  ?