Ontdek PLUS

Albert Prikken

Kent 29 personen

NA
Woont in Hengelo (O)

    Bekijk het volledige profiel van Albert Prikken en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Albert Prikken heeft 10 klassenfoto's en kent 29 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Mijn eerste baan als onderwijzer.

    Mijn eerste baan als onderwijzer. Vanuit Friesland kwam ik eind 1979 naar Hengelo, waar nog een baan te vinden was. De rest van Nederland zat dicht. Bij een sollicitatie naar bijvoorbeeld Noord-Holland was je toen 1 van de 1000 (of meer). Mijn proefles gaf ik op de Breemarsschool: een gecombineerde biologie-, muziek- en tekenles.. Met een doos levende huisjesslakken uit Elsloo (Friesland) en een zelfgemaakt liedje over 'Jaap de Slak werd ik aangenomen voor de Wilderinksschool. Ik nam de 3e klas over van meester Füglisthaler, die ging werken als coördinator anderstaligen. Moest erg wennen aan 'meneer Prikken' (meester is in Twente meneer). In 1984 was ik bijna ontslagen (minder kinderen en jongste leerkracht). Maar 'meester' Giesbert werd afgekeurd en ik mocht blijven. Een jaar later (start van de basisschool) werd ik directeur van de Wilderinksschool, samen met juf Ingrid.

    Wilderinkschool, 1980

    Juffrouw Spin in de 1e en 2e klas, meester Joustra in de 3e 3n 4e klas en meester van Rozen in de 5e en 6e klas.

    Juffrouw Spin in de 1e en 2e klas, meester Joustra in de 3e 3n 4e klas en meester van Rozen in de 5e en 6e klas. Van de oude school naar de nieuwe (meester K. Dijkstra-)school. Herinneringen aan het oude gebouw: zo ver mogelijk op de richel langs de muur lopen met de vingers in de gaten van de verdwenen voegen. Zangles van juffrouw Spin, die 's zomers in de middagpauze altijd ging wandelen. Helemaal naar Zuid en dan via de Buitenweg, langs de trambaan terug. En dan liepen we natuurlijk met haar mee naar school. Ook herinnering aan Lenis Oppers, omdat die me vertelde dat Sinterklaas niet bestond.

    Mr. J.K. Dijkstraschool, 1960