Ontdek PLUS

albert lubbers

Kent 1 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van albert lubbers en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  albert lubbers heeft 2 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Lang geleden, mijn Bossche school-herinneringen.

  Lang geleden, mijn Bossche school-herinneringen. De school tot bevordering van het algemeen nut, kortom de Nutschool. Het was en combi van lagere school en MULO. In de eerste en 2de klas juffrouw v/d Goot, 3de klas mevrouw Hamberg en in de 4de klas de heer Fakkers, Hoofd v/d school was toen de heer Beekman(zo heette deze school later). Namen van medeleerlingen weet ik niet veel meer: Sjakie Slegers, Bertus Solaro, verder 't Epke(Wilhelmina08), Lily Zinkhaan. In februari 1950 verhuisd naar Haarlem, alwaar mijn Bossche accent aanleiding gaf tot veel zorgen over mijn Nederlands, maar het is toch nog redelijk goed gekomen.

  Nutschool Mulo Openbare, 1946

  Ik vond het een prettige school, ondanks het feit dat het een echte ouderwetse school was met hoge ramen en strakke klassen.

  Ik vond het een prettige school, ondanks het feit dat het een echte ouderwetse school was met hoge ramen en strakke klassen.Van de leerkrachten herinner ik me vrij veel. Natuurlijk Koerts het hoofd, die Franse les gaf. De heer Bij, die in WOII in een c-kamp had gezeten. Brandse geschiedenis, Heer de Ruyter, die bij een slechte beurt een hoepel of een paal uitdeelde. Loohuizen(Knagie), wiskunde; juffrouw van Dalen(Ned) en Balma met prothese voor Duits en veel strafwerk!Dan nog Oldenhave en Groeneveld(boer Biet). Onze muzikant Pape, die geen orde kon houden, maar prachtig kon vertellen. Ook veel klasgenoten, waarvan ik er al enkele aantrof op Schoolbank. Enkele namen:Rob de Graaf, W v/d Kerkhof, Hans Veldkamp, Gina Raspe, Lia Leysing, Lyda v/d Pol, Nellie Donselaar, Harrie Buiskool, Trudy Kroonsberg, Beppie Kraakman, Nellie Offermans, Theo Geurts, Thea Geerts, Rob Top, Joop Karsenbarg, Stien v Andel, Inge Huismans Tineke de Zaaier, etc

  A.H.Gerhardschool voor MULO..., 1952

  Ik kwam in februari 1950 op deze school in de 4de klas.

  Ik kwam in februari 1950 op deze school in de 4de klas. Het was een zg. Finse (houten) school met een soort Dalton onderwijs. De school bestond nog niet zo lang, de 4de klas was toen de hoogste klas. Hoofd was de hr Kuypers, een Groninger. Ik herinner me ook juffouw Souwer, later partner van meneer Kuypers. Verder meneer Munsterman. Klasgenoten die me zijn bijgebleven: Jan Lous, Paul Bottelier, Bob en Hanneke v/d Haspel, Nettie Velders, Loes Scholte, Rudie Bilderbeek, Rob Meijer. Wij waren ook de eersten die de school verlieten om naar vervolgonderwijs te gaan. Een testcase voor de kwaliteit en die bleek goed te zijn. De hand geschreven tekst rapporten heb ik nog altijd.

  CHRISTIAAN HUYGENSSCHOOL, 1950