Ontdek PLUS

Albert Kiers

Kent 18 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in Goutum

    Bekijk het volledige profiel van Albert Kiers en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Albert Kiers heeft 10 klassenfoto's en kent 18 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Naar school liep ik alleen, maar terug liep ik wel op met enkele meisjes die ook mijn kant op moesten maar dan via een andere weg: Jolanda Kars, Ynte Swierstra en Roelie Hanje.

    Naar school liep ik alleen, maar terug liep ik wel op met enkele meisjes die ook mijn kant op moesten maar dan via een andere weg: Jolanda Kars, Ynte Swierstra en Roelie Hanje. Zo meed ik twee jongens die mij nog al eens pesten: een zekere Melle en een Andries;ik was bang voor hen. Misschien dat ik me daarom meer meisjes van toen herinner. Buiten spelen op het klimrek met Vera Korfmaker: dag meneertje koekepeertje, dag mevrouwtje...... En ik herinner me namen als Hillian Ronduite en Silvia. Kliederen in de waterbakken vond ik niet zo leuk. Ik schijn echter dozen vol slingers geplakt te hebben. Ik had het er wel naar mijn zin maar herinner me ook dat ik soms verlangend bij de deur naar de straat stond; een houten deur in een groene houten schutting waar je alleen door een kier heen op straat kon kijken. Juf Van der Wal trouwde in die twee jaar dat we op de Kwikstaart zaten: met een zeeman, meen ik. We gingen met de klas naar het stadhuis. Later, tot nog niet zo heel lang geleden, zag ik haar nog wel eens in Leeuwarden; duidelijk herkenbaar en ze bleek mij ook nog te kennen.

    Kwikstaart, 1954

    Zoveel herinneringen! Voor de school op de stoep wachten tot de oude Zijlstra de deuren open deed.

    Zoveel herinneringen! Voor de school op de stoep wachten tot de oude Zijlstra de deuren open deed. Achter in de hal stond "De Baas" Ferwerda, meestal met een verse grote sigaar in zijn hoofd toe te zien op het ordelijk binnentreden, het ordelijk bestijgen van de juiste trap naar boven en of het haar van de jongens niet tot over hun kraag kwam! Niet fietsen in de steeg! Het natuurkundelokaal waar we nooit natuurkundeles hadden, het kabinet naast het biologielokaal met allerlei rariteiten die bijna nooit in de les gebruikt werden en dan dat karakteristieke ouderwetse aardrijkskundelokaal van opa Norder! "Links in de bank even vragen, rechts in de bank oneven vragen, in volgorde maken" De gevreesde repetities over de passaten en de staatjes van Rusland! Tante Nel: "leer nooit teveel" en De Bibber: "Ik leer jullie geen wiskunde maar wel hoe je door het examen kunt komen" Dhr Tuin, die orde in de klas wist af te dwingen door met de achterkant van een potlood even op de bank te tikken en "kom jongens" te zeggen. De klassenavondjes en -fuifjes, de fuiven (dansavonden) van ELO met live muziek en uiteraard de Hoofdfuif. Het is te veel om hier allemaal te noemen. Heel wat afgezucht vanwege het huiswerk en de repetities maar eigenlijk was het een geweldige tijd. Of lag dat aan die onvergetelijke zestiger jaren waar we precies middenin zaten als tieners?

    rijkshogereburgerschool, 1963

    Drie jaren bij juf Van der Weide: een goede onderwijzeres, streng maar rechtvaardig en ze kon ook heel aardig zijn.

    Drie jaren bij juf Van der Weide: een goede onderwijzeres, streng maar rechtvaardig en ze kon ook heel aardig zijn.Een grote klas van zo rond de 36 leerlingen. In de vierde klas breuken leren bij de oude Kuiper; dat zou heel moeilijk zijn maar het viel me reuze mee. In de vijfde klas Kuipers, hard werken, veel leren en hij was echt streng. Maar hij kon goed zingen. In de zesde bij Kielman die veel beloofde maar niets waarmaakte. We hadden best een aardige klas maar toen na de herfstvakantie plotseling bleek dat zes van de beste leerlingen van school af gegaan waren, vervroegd naar de Brugschool, was het alsof de klas onthoofd was. We hebben de rest van het schooljaar uitgezeten tot we van school konden gaan.

    ferdinand bol, 1956