Ontdek PLUS

Albert Jan Pool

Kent 28 personen

getrouwd , 1 kinderen
Woont in Hamburg

  Bekijk het volledige profiel van Albert Jan Pool en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Albert Jan Pool heeft 16 klassenfoto's en kent 28 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Huiswerkcursus Vrijbergen boven de boekhandel van De Slegte

  Dat er uit de huiswerkcursus boven de Boekhandel de Slegte en de latere examenbegleiding een particuliere school is geworden! Dat is iets wat voor veel scholieren zeer waardevol zal blijken. Ik had mijn eindexamen HAVO misschien in mijn toen noch extreem lange haar kunnen smeren ... Met het Instituut en het College hebben Richard en Ingrid Vrijbergen geloof ik hun ideaal in werkelijkheid kunnen omzetten. Dat lukt lang niet iedereen. Richard was een enthousiaste man, gedreven door zijn ideaal, in voor een grapje maar als het er op aan kwam greep hij in. Voor sommigen was hij denk ik de vader die ze thuis niet of te weinig hadden. En zijn rol was lang niet altijd even makkelijk. Indertijd zat er in ieder geval ook "tuig" op het instituut. Een beetje leservaring heb ik intussen ook opgedaan, inmiddels kan ik zeggen: "petje af!". Ben Brinks, Esther/ Saskia Taytelbaum, Marc Fakkel, Stef Bergers, Ralf Bergers, "Loman" waar zijn jullie gebleven en wat is er van jullie terechtgekomen?

  Dag/Avondschool Drs Rr Vrij..., 1975

  Kunstacademie

  Terug van weggeweest, verder gegaan waar ik gebleven was, halverwege het 3e jaar. De lessen van Reinoud Homan waren fantastisch. Het 4e jaar, wat toen 1 jaar lang eindexamenprojekt betekende was een ramp. Mijn donkerste deel der 1980er jaren. Uiteindelijk definitief de brui eraan gegeven. Door een tip van Gerrit Noordzij had ik 1987 een baan als type-director bij Scangraphic, daarna bij URW. Sind 1995 zelfstandig grafisch ontwerper. Ontwerp nog steeds letters. De rest vindt je bij LinkedIn, Instagram en Facebook.

  Koninklijke Academie van Be..., 1979

  Grafisch en typografisch ontwerpen gestudeerd.

  Grafisch en typografisch ontwerpen gestudeerd. Ik wist dat ik in ieder geval wat met letters wilde. Het duurde ongeveer een half jaar voordat ik begon te begrijpen wat Gerrit Noordzij er onder verstond. Bij Jacques Janssen werd je tussen hel en hemel heen en weer geslingerd. Enerzijd die prachtig minimalistische "optische grammatica", anderzijds de eis die oefeningen zo perfect uit te voeren dat je daardoor vergat ernaar te kijken waar het eigenlijk om ging. Toon Winkel was prachtig. De pinnekes in de gaatjes hè? riep hij je na als hij je gevraagd had de stekker van de lamp in het stopcontact te steken. Na een zomervakantie in een juweel van een kraakpand in de lange Voorhout te hebben gezeten was de fut eruit. Dus dan maar vervangende dienstplicht gedaan.

  Koninklijke Academie van Be..., 1979