Ontdek PLUS

Albert deWolf

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Albert deWolf en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Albert deWolf heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  We waren voor de leraren geen lievertjes.

  We waren voor de leraren geen lievertjes. Zo was er een keer in de praktijkles een leerling aan het klieren. De leraar(bijnaam de kale) werd het beu en gooide een hamer richting de leerling die deze net kon ontwijken. Het was daarna gelijk stil in het lokaal. Zo ook een keer tijdens een theorieles werd een leraar het beu dat een leerling na enkele waarschuwingen niet ophield met praten met zijn maatje. Hij tilde de leerling bij zijn hals op en sleurde hem zo het lokaal uit. De leerling liep hier bij paars aan. Ook hierna werd het rustig tijdens de les.

  kts st jozef, 1968

  In de eerste klas hadden we een juffrouw die bijhield wie het beste oplette in de klas.

  In de eerste klas hadden we een juffrouw die bijhield wie het beste oplette in de klas. Aan het einde van de week kreeg de leerling die het best gescoord had een Dinkeytoy van de juf. Wat mij ook bij gebleven is dat tijdens de godsdienstles die door een kappelaan gegeven werd, ik met mijn maatje zat te kletsen, de kappelaan vond dat schijnbaar niet fijn en kwam met de aanwijsstok op ons af. We moesten voorover op ons lessennaartje gaan liggen en kregen ervan langst. Hij sloeg ons op achterwerk met de aanwijsstok en moesten daarna op onze knieen naast ons lessennaartje gaan zitten. In de zesde klas hadden we les van een broeder. We kregen verkeersles met puzzels in kunstof doosjes(deze werden voor het eerst gebruikt). Nu waren er wat stukken van de ene puzzel bij een ander gekomen. De broeder werd hier zo boos om dat hij de puzzels op pakkte en met een rood hoofd smeet hij ze op de vloer en begon er op te springen. De puzzels zijn hierna nooit meer gebruikt.

  Mariaschool (LO), 1960