Alan Macfarlane

Kent 10 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Alan Macfarlane en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Alan Macfarlane heeft 15 klassenfoto's en kent 10 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik kwam hier in de vierde klas, bij mevr.

  Ik kwam hier in de vierde klas, bij mevr. Rees. Het was een nieuwbouw school onder leiding van Dhr. Mol. Door velen afgeschilderd als een hele strenge man, ik heb een andere beleving, ik vond het een aardige man, streng (dat wel) maar rechtvaardig! Integenstelling tot de meester L., die sloeg op een nare manier je op je wang met twee vingers. Dat heeft ie trouwens in mijn klas (de 5de) snel afgeleerd! Verder alleen maar leuke herinneringen aan de meeste klasgenoten, die ik nog wel van naam ken en sommigen kom ik nog weleens tegen (ook via dit medium). Van deze school ging ik over naar de Heselbergh.

  Pr Marykeschool, 1959

  Hoofd van de school was dhr.

  Hoofd van de school was dhr. Gerritsen, die gezien zijn neus een toepasselijke bijnaam had, de Havik. Er was nog een leraar die Gerritsen heette, die werd dus 'de jonge Gerritsen' genoemd en een meester Nauta. Geen prettige herinneringen aan deze school, ook al omdat er een klas genoot voor de Menno van Coehoorn kazerne werd doodgeschoten. Dat was dacht ik in het schooljaar 1957/1958. Van alle klasgenoten herinner ik mij nu alleen Warry (woonde bij mij in de straat)uit de eerste klas (van mevr. Remmers) en Coby Peper uit de vierde klas nog. Na die vierde klas ging ik naar de Prinses Marijke school en daar begon ik in de vierde, als je begrijpt wat ik bedoel!

  Creutzbergschool, 1955

  De schooljaren konden mij niet vlug genoeg gaan, maar de namen van leraren als de Haan, Hoekstra, Wildeboer, Stobbe, Willems (Blikke Willem), Boxtart en die prachtige juffr.

  De schooljaren konden mij niet vlug genoeg gaan, maar de namen van leraren als de Haan, Hoekstra, Wildeboer, Stobbe, Willems (Blikke Willem), Boxtart en die prachtige juffr. Dumaine, vergeet je nooit meer. Haar schoonheid deed menig jongen's hart oorverdovend kloppen. Triest dat zij zo jong is overleden. Tot nu toe slechts vier klasgenoten teruggezien, maar de meeste namen kan ik zo ophoesten. Alleen weet ik niet meer in welke klas ze met mij zaten. Ik heb nog op een schoolfeest nummers van Cliff gezongen, maar dat was niet erg zuiver, weet ik nu. Toch bleek muziek mijn bestemming. Als eerste langharige op school, zat ik in mijn laatste jaar als drummer in een beatgroep (The Moans) met o.a. Herman Brood. Wij speelden toen al in Duitsland en daardoor kwam ik steevast op de maandagochtend te laat. Dat werd gedoogd door het hoofd dhr. Anema, postume hulde voor de man!

  Heselberg /Centrale ULO no 8, 1962

  ?