Ontdek PLUS

AL de Vlieger

Kent 4 personen

MARRIED
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van AL de Vlieger en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    AL de Vlieger heeft 2 klassenfoto's en kent 4 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De prinses Marijke (later prinses Irene) kleuterschool.

    De prinses Marijke (later prinses Irene) kleuterschool. Van alle later 'genoten' onderwijs nog steeds mijn favoriet. Een prachtig plekje om groot te groeien met het hondje van juffrouw Vermeulen, een zwart poedeltje, af en toe gewoon in de klas. Niks geen allergieën of arbo. Met de kerstvieringen en verkleedpartijen, de radijsjes in de schooltuin. De uitjes in de omgeving. Voor mij een paradijsje op aarde. Lekker spelen in de zandbak.

    kleuterschool, 1965

    Tegenwoordig kom ik weer wat meer op Oost-Souburg, omdat mijn vader daar woont.

    Tegenwoordig kom ik weer wat meer op Oost-Souburg, omdat mijn vader daar woont. Het zou goed kunnen zijn dat ik de leerling met de kortste carrière uit de geschiedenis van de school ben, want ik ben begonnen in de eerste klas en halverwege het schooljaar verhuisd. En in die korte tijd had ik ook nog twee juffen, want mw. Schreurs was zwanger van haar zoontje. Schrijven met inktpen, inktpotten die regelmatig omvielen en inktlappen, stukjes stof met een knoop in het midden om je pen aan af te vegen. Met het handschrift is het nooit meer goedgekomen. Maar dat ligt gewoon aan mezelf hoor.

    J.H. Van Daleschool, 1967

    Onze klas maakt het begin van deze school mee, een afsplitsing van de Paauwenburgschool als ik me goed herinner.

    Onze klas maakt het begin van deze school mee, een afsplitsing van de Paauwenburgschool als ik me goed herinner. De naam van de school was meen ik tweede openbare Paauwenburgschool. In de derde klas was mijnheer De Koene onze leraar (onderwijzer heette het toen nog). In de vierde mijnheer Swiers, in mijn geval in een dubbelrol als buurman en onderwijzer. De vijfde gingen we wederom in met mijnheer De Koene. En in de zesde klas was het zover: over naar de nieuwbouw. De officiele opening herinner ik me nog goed, het was een warme dag. Ook kijk ik nog wel eens naar de boom aan de achterkant van het gebouw, geplant op nationale bomendag. Het is grappig om te zien hoe de school nu is ingebouwd door huizen. Indertijd was het laatste stukje lopen vaak een kale en winderige tocht.

    Theo Thijssen-Paauwenburg, 1970