Ontdek PLUS

Akke Louwerman

Kent 48 personen

Geregistreerd partner , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Akke Louwerman en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Akke Louwerman heeft 3 klassenfoto's en kent 48 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Van 1972 tot 1978 heb ik op de Willem van den Bergh gewerkt.

    Van 1972 tot 1978 heb ik op de Willem van den Bergh gewerkt. In de Crocus ben ik begonnen, na 2 jaar overgeplaatst naar de Erica. De laatste 2 jaar heb ik in de Lathyrus gewerkt. Het was een leuke tijd vooral de opleidingsweken vond ik heel gezellig omdat je dan de mensen zag die gelijktijdig waren begonnen met werken. Ik woonde eerst intern in zusterhuis de Uithoek. Na de opleiding ben ik op kamers in Noordwijk gaan wonen. Mevrouw De Waal was mentrix en ook gastvrouw in ons zusterhuis. Een lieve vrouw maar ze hanteerde de regels wel heel streng. Voor 11 uur 's avonds binnen zijn. Geen herenbezoek alleen als je schriftelijke toestemming van je ouders had. Het was een sport om jongens naar binnen te smokkelen zonder gezien te worden. Als je na 11 uur nog buiten was liep je kans dhr. Linthout tegen het Lijf te lopen. Met zijn grenslantaarn werd je door hem in het zonnetje gezet. Het gevolg was dat je hem niet kon zien, dat was de eerste keer best wel een beetje eng. Af en toe waren er verkoopdemonstraties in het zusterhuis. Columbus (was dat zijn echte naam?) kwam met enige regelmaat langs. Wat werd die man er iedere keer tussen genomen en wat hebben we gelachen. In 1974 werd het 50 jarig bestaan van de Stichting uitgebreid gevierd in een grote feesttent. Niet lang nadat we uit de tent waren stortte de tent spontaan in. Wat een mazzel dat dat niet eerder was gebeurd. Na de Willem van den Bergh ben ik op Craeyenburg in Nootdorp als unithoofd gaan werken. Toen de kinderen wat groter waren ben ik op het Bouwhuis in Enschede gaan werken. Eerst als Z-verpleegkundige en later als apothekersassistente.

    interne opleiding Z- verple..., 1972

    Klas 1 bij juffrouw Vos een lieve juf waar ik goede herinneringen aan bewaar.

    Klas 1 bij juffrouw Vos een lieve juf waar ik goede herinneringen aan bewaar. Later kwam juffrouw Schalk voor haar in de plaats. Klas 2 bij juffrouw Kerger een vrouw waar ik echt bang voor was. Ze sloeg met een liniaal op je handen of in de knieholten en dat deed gemeen zeer. Ook gooide ze met bordborstels door de klas als je niet goed op lette. Toen ik na weken ziek te zijn geweest weer op school kwam, had ze dat niet eens in de gaten. De klas was tijdens mijn afwezigheid met staartdelingen begonnen. Ik durfde niet naar haar toe te gaan om uitleg te vragen, zo bang was ik voor haar liniaal. Klas 3 bij juffrouw Schout. De geschiedenisles bij haar vond ik prachtig omdat ze heel mooi kon vertellen. Klas 4 bij meester Bouw hier heb ik weinig herinneringen aan. Klas 5 bij meester Kooiman. Een leuke meester waarbij het gezellig was in de klas. Hij kon op de een of andere manier zijn oor opvouwen. Ik vergeet nooit meer het moment dat de kinderen van klas 6 onze klas binnen kwamen stuiven. Meester Gils was ten val gekomen nadat hij Hans Tijs?? een schop had gegeven. Meester Gils had daardoor zijn pols gebroken. Ik geloof dat niemand medelijden had met meester Gils. Klas 6 bij meester Gils. Een strenge maar toch ook wel weer aardige meester. Zijn aandacht was wel heel veel op de A groep gericht ten koste van de B en C groepen. De meisjes kregen op zaterdagmorgen handwerkles de jongens deden wat anders maar wat? Toen ik moest leren breien kreeg ik een paar roestige krom gebogen breipennen. De steken bleven achter de roestplekken hangen. Daardoor liet ik steken vallen met het gevolg dat het een vreselijke broddellap werd. Voor de gymlessen moesten we naar het klooster lopen. Tijdens de wandeling er naar toe zongen we altijd keihard: 1234 rooie Japie is een pier. 5678 gooi hem in de Oude Gracht. Meester Kooiman liep hier gewoon bij en pas veel later begreep ik dat het lied over hem ging.

    Aeneas Mackay school, 1962