Ontdek PLUS

Aja van der Sloot

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Aja van der Sloot en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Aja van der Sloot heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Kort na de bevrijding,eind mei 1945,werd geregeld door de Binnenlandse Strijdkrachten, Het Rode Kruis en de Geallieerden dat mijn moeder mijn zusje en ik (in augustus "44 gevlucht naar Eindhoven)mee konden rijden met een legerauto met Canadese bevrijders

    Kort na de bevrijding,eind mei 1945,werd geregeld door de Binnenlandse Strijdkrachten, Het Rode Kruis en de Geallieerden dat mijn moeder mijn zusje en ik (in augustus "44 gevlucht naar Eindhoven)mee konden rijden met een legerauto met Canadese bevrijders naar Delft. (de linies waren nog gesloten voor burgers). In Delft was ons huis leeggehaald, dus wij waren alles kwijt.De volgende dag zag ik mijn broers weer en mijn kleine zusje, ik herkende hen niet meer. Mijn vader was geexecuteerd in de oorlog, dat had mijn moeder een week daarvoor gehoord.Toen ik een week later naar de bewaarschool van juf Moerman mocht, had ik 1 jurk, van het Rode Kruis.Ik vond het heerlijk op dat schooltje: alles zo mooi en netjes. Die geur kan ik soms nog terughalen ( iets van lekkere boenwas?).Elk kind kreeg persoonlijke aandacht! Juf van Driel was lief. Zij rook naar Boldoot eau de cologne en als zij met een doekje zo'n glanzend rood of geel plakrondje van de overtollige gluton ontdeed, voelde ik haar jurk langs mijn arm strijken, een heerlijk gevoel. Ook mochten wij vlechtmatjes maken, best moeilijk, van prachtig glanzend materiaal (hoe kwamen ze eraan?) Het Marshallplan moest nog op gang komen.Bij juf Moerman zongen wij psalmen zoals: 'k sla de ogen naar het gebergte heen, alwaar ik dag en nacht desHeeren heil verwacht.(ik geloof bij de weeksluiting).Ik moest later als ik in de bergen liep, nog wel eens aan juf Moerman denken.Ik heb nog een foto, die ik tzt. op Schoolbank zal zetten. De namen van de meisjes weet ik nog: Wil Snel en Anke Bolderhey, van de jongens weet ik de namen niet meer.Er was ook speelgoed en een fietsje, maar dat was altijd bezet.Die school was voor mij een oase van rust en plezier. Ik was heel trots dat ik er heen mocht.En ik verdrong de dood van mijn vader.Als ik het goed doe op school komt hij misschien wel terug, dacht ik stilletjes. Mijn broers Kees en Jan, resp.4 en 2 jaar ouder waren bruidsjonker geweest bij juffen, Kees samen met Meta van der Kooy bij juf? en Jan bij juf Tilburg dacht ik.Daar moeten nog foto,s van zijn.Als ik die vind zal ik ze op Schoolbank zetten.Onuitwisbare goede herinneringen aan de bewaarschool.

    de woelige hoek, 1945

    Op 1 september 1945 ging ik naar klas 1 bij juffrouw van den Beukel.

    Op 1 september 1945 ging ik naar klas 1 bij juffrouw van den Beukel.Mijn lievelingsjuf was juf Lyclama à Nijenholt. Mijn lievelingsmeester was Meester van der Reepe.Kort voor zijn dood mocht ik bij hem op bezoek komen en afscheid nemen.(4e klas) Ik hoop dat ik op Schoolbank klasgenoten kan vinden om herinneringen uit te wisselen.

    Elout van Soeterwoudeschool, 1945

    in 1954 gingen we naar Brussel en werden ontvangen door de Burgemeester.

    in 1954 gingen we naar Brussel en werden ontvangen door de Burgemeester. Tevoren hadden we o.l.v.rector Janssen een danklied ingestudeerd:één,twee drie wij dahanken U. Op een dag woei de patatkar de Vliet in. Wij hebben toen een inzameling gehouden voor de eigenaar. De heer Steenkamp vijlde aan ons Delftse dialect tot het ABN was. CLD volleybal speelde in de competitie mee. Toen wij dansten bij het orgel kwam rector Jansen binnen en zei: Wie maakt hier die draaiende beweging? Dansen was heidens en de rector vond zelfs het uitspreken van het woord ongepast.Wij werden een dag van school gestuurd, grotere schande was er niet.

    Christelijk Lyceum Delft, 1954