Agnes Schumacher Ramekers

Kent 2 personen

Getrouwd , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Agnes Schumacher Ramekers en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Agnes Schumacher Ramekers heeft 3 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb maar drie jaar op deze school gezeten.

  Ik heb maar drie jaar op deze school gezeten. Drie jaar bij mijnheer Jo Evers in de klas omdat het een nieuwe school was groeiden we mee van klas 4 naar klas 6. Ik kwam van de St Gerardus van Majella (Heksenberg) af, van een nonnenschool waar ik alleen met meisjes in de klas zat en met een kroontjespen schreef naar deze school. Gemengd, een mijnheer voor de klas en een balpen. Het was een hele vooruitgang en ik heb er een heel leuke tijd gehad. Dat was aan mijn cijfers te zien, van gemiddeld een zesje naar gemiddeld een acht. Mijn jongste broer Jan heeft helaas niet zo'n goede tijd gehad. Hij is weggepest en naar een andere school gegaan. Mijn beste vriendin was José Hoppe, zij kwam pas na mij op school. Een andere vriendin was Tiny Smit.Van de jongens vond ik Jack Vromen leuk, hij was niet zo'n haantje het was een rustige aardige jongen.

  St. Paulusschool, 1967

  De school werd door nonnen geleid.

  De school werd door nonnen geleid. Er zaten alleen meisje op en het was vrij streng. Toen ik in de vierde klas zat ben ik een keer met mijn hoofd op een uitstekende stoeptegel gevallen en dat bloedde behoorlijk ik heb er nog een klein litteken van. Strenge juffrouwen waren juffrouw Sliepen, die heeft me een keer door elkaar gerammeld en de bril van mijn neus geslagen en juffrouw Wachelder maar die had haar handjes niet los zitten. Ze heeft me wel een keer op mijn verjaardag in de hoek van de klas gezet. Ik kom uit een mijnwerkersgezin van 9 kinderen en woonde in de "kolonie". Dat was voor de zusters minderwaardig ik heb er ook niet zo'n leuke tijd gehad. Je moest of uitblinken of heel lief en gehoorzaam zijn of je ouders moesten iets betekenen voor de gemeenschap. Toen ik in de vijfde klas zat gingen we verhuizen de rest van de lagere schoolperiode heb ik doorgebracht op de St. Paulusschool in (de Passart Zuid) Hoensbroek.Ik zag een foto op schoolbank van Ineke Krewinkel. Die naam komt me we bekend voor maar ze is wat ouder. Op die foto stond juffrouw Soons of Zoons. Dat was een lieve juffrouw die heb ik ook gehad, ik weet alleen niet meer in welke klas, het kan ook de kleuterschool zijn geweest.

  sint gerardus ma, 1963

  ?