agnes lavrijssen

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van agnes lavrijssen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  agnes lavrijssen heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik kwam in de eerste klas bij zuster Jacoba Marie.

  Ik kwam in de eerste klas bij zuster Jacoba Marie. Ik herinner me, dat Ria, een klasgenootje, met haar linkerhand wilde schrijven en dat dat niet mocht!!! Toen ze daarom huilde moest ze in de hoek. Wie kan een rollende R laten horen?? Ook één van de fenomenen in de eerste klas. Wie het kon mocht voor de klas staan. Wat een rare methodes waren dat toen. Maar tóch vond ik dit wel een aardige zuster. Anders was dat met zuster Arnolda Marie in de derde klas. Zij kon gemeen met haar knokkels tegen je slaap tikken. Ook heeft ze een keertje mijn vlechten vastgebonden omdat ze over mijn schrift zwierden. Volgens mij noemden wij haar zuster Knor of zoiets, omdat ze altijd haar neus optrok. Juf van Hak in de tweede en vierde was een erg lieve Juf. Ik bewaar goed herinneringen aan haar. Ik kan me herinneren dat zij verhalen schreef in de Okki of Taptoe. Zo ook aan juf. van der Hagen bewaar ik fijne herinneringen. Zij ging met ons wel eens naar buiten en leerde ons de namen van de bloemen in de berm. Ook kon zij prachtig vertellen over geschiedenis. Zuster Sylvia kwam in de zesde toen we daar enkele maanden zaten. Een prettige leerkracht. Muziek kregen we toen van juf. Clabbers. Niet erg populair bij de klas. We kregen in de zesde ook Franse les, ik meen me te herinneren van zuster Marie Antoinette. "Je ferme la porte'en "la fille dans la fenêtre", en het "Je vous salue Marie", het "Wees gegroet". Van gym kan ik me niet erg veel herinneren. Dat was denk ik een beetje een "ondergeschoven kindje". Wel deden we met juf. van der Hagen buiten balspelen. Ik speelde heel veel met Ineke, maar ook met Corry, Annemie, Yvonne, Tilly, Tineke. En nog een heleboel meer meisjes. Ik kan me geen vervelende klasgenoten herinneren.In de vierde klas zat in even bij zuster??? Heette ze niet Landelina? Het deed me in elk geval denken aan lodaline, het afwasmiddel in die tijd.

  Sint Vincentiusschool, 1951

  Wat ik me herinner van de kleuterschool is, dat we "Onze Lieve Heertje" zongen onder het afdak, wanneer het regende.

  Wat ik me herinner van de kleuterschool is, dat we "Onze Lieve Heertje" zongen onder het afdak, wanneer het regende. Ik herinner me zuster Alfonsini, die ik niet aardig vond. Maar juffrouw Anny was lief. Helaas werd zij ook non. Ik speelde vaak met Ineke en ook met Rudi. Van de anderen kan ik me niet veel herinneren.

  Kleuterschool Deken van Erp..., 1949

  ?