Ontdek PLUS

Adry Bergmann

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Adry Bergmann en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Adry Bergmann heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De eindexamenstunt van de docenten die bij de diploma-uitreiking net deden of het uitreiken van diploma's uit de tijd was en niet paste bij het image van de school.

  De eindexamenstunt van de docenten die bij de diploma-uitreiking net deden of het uitreiken van diploma's uit de tijd was en niet paste bij het image van de school... en de consternatie die dat gaf onder de studenten!

  Hogeschool Haarlem afd. SOSA, 1975

  Ik heb veel goede herinneringen aan deze school.

  Ik heb veel goede herinneringen aan deze school. De allerliefste kleuterjuf, juffr. van Boheemen, de lekkere hapjes van het gebakje dat juffr. Liefheid kreeg van een jarige onderwijzer(es) en het kopje met water waarin het theelepeltje werd omgespoeld voordat de volgende leerling een hapje kreeg. Bij iedere verjaardag was er weer een volgende rij kinderen aan de beurt. De heer Kamp die ik zo aardig vond maar die me wel op de gang stuurde omdat ik hard miauw riep toen er een kat op de vensterbank was gesprongen, de handwerklessen van mevrouw Den Dulk waar ik een hekel heb gekregen aan breien, de strenge blikken van meneer Burger en de teleurstelling toen ik hoorde van meneer Bouma dat ik beter naar de Havo kon gaan dan naar de HBS. Mijn klasgenootje en vriendin Annelies ging wel naar de HBS. Ik herinner me nog goed de gebroken arm van Gerard Slootweg (zie zijn verhaal) en hoe zielig alle meisjes dat vonden. Ook de stennis die er ontstond onder de ouders toen er "vieze moppen" de ronde deden onder de leerlingen en die ik thuis doorvertelde zonder dat ik ze begreep.... Ook goede herinneringen aan de zanglessen van Marius Borstlap. Leuke klassenfoto's van Henk Beekhuizen. Een van de foto's was mij niet bekend.

  Prins Mauritsschool, 1956

  Mijn interesse voor poezie is gewekt door de lerares nederlands, Mej.

  Mijn interesse voor poezie is gewekt door de lerares nederlands, Mej. de Ru. Duitse les van de heer Boon die het altijd zo warm had dat hij zelfs in de winter het raam af en toe open moest hebben. Franse les van Van der Steen die zelf tijdens het bidden zat te gluren om mensen te betrappen die niet hun ogen dicht hadden. De lol die we in de zittenblijversklas (2e klas, 1966/1967) met alle meiden hadden en waarin moeilijk orde te houden viel. Daar heb ik mijn vriendin Anke van Delft leren kennen waarmee ik nog steeds bevriend ben en waarmee ik na een mislukt eindexamen een heerlijk jaar in Engeland heb doorgebracht als au-pair. Andere namen uit die klas: Ineke van Wijck, Joke Ribberink, Wilma Terlaar, Nicolette de Vries, Lies van Duyne, Elisabeth Hoogendoorn, Coby v.d. Kolk, Elly Slegtenhorst, Ietje Bakker, Jacqueliene de Haas, Evelien van Maanen, Cokky Roosjen, Marjan Poley, Annejes Nanning, Anita Prins, Bertie v.d. Berg, Resie Bernet, Anneke de Jonge, Jolanthe van Rossum, Fenny Rozendal, Trudy Westeyn, Fieke Alblas en Els de Geus. Al deze namen vond ik terug onder de kassenfoto die destijds door de natuurkundeleraar (?) werd gemaakt. (Zie foto)

  Groen van Prinsterercollege..., 1964