Ada Wallien

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ada Wallien en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ada Wallien heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik zat op de Scapino Balletacademie toen Hans Snoek de IVKO-school heeft opgericht vanuit het idealisme dat kinderen die een artistieke / kunstzinnige opleiding volgden dat niet meer na schooltijd hoefden te doen.

  Ik zat op de Scapino Balletacademie toen Hans Snoek de IVKO-school heeft opgericht vanuit het idealisme dat kinderen die een artistieke / kunstzinnige opleiding volgden dat niet meer na schooltijd hoefden te doen. In het eerste jaar zat ik met kinderen in de klas die bijv. de toneelschool of het conservatorium volgden. Wat me heel erg is bijgebleven zijn onder meer de lessen op zatermorgen op de Werkschuit, dat was een echte schuit waar je ntzettend cratief kon zijn op het gebied van schilderen of beeldhouwen, die toen nog afgemeerd lag in de Amstel vlakbij Carré. Ook op zatermorgen hadden we toneellessen van Marja ?? achternaam ben ik even kwijt. De eerste jaren huisde de IVKO in het voormalige pand van de muziekschool aan de Korte Prinsengracht. Ik weet nog dat ik daar voor het eerst hoorde hoe een spinet en harp in live klonken, geweldig. Namen die me nog bijstaan zijn: Dea Hillen, Vincent, Kika, Bianca Dillen, Yvon Erkens

  IVKO, 1961

  Namen weet ik niet meer, maar het speelpleintje staat op mijn netvlies.

  Namen weet ik niet meer, maar het speelpleintje staat op mijn netvlies. Ik heb de kleuterschooltijd als leuk ervaren met veel goede herinneringen. Vooral de jaarlijkse verkleedpartijen weet ik nog heel goed.

  De Lange Pier, 1953

  Eerst bij mejuffrouw Bakker en dan daarna bij meester Breukelaar.

  Eerst bij mejuffrouw Bakker en dan daarna bij meester Breukelaar. Persoonlijke heb ik niet zulke fijne herinneringen aan Bakkertje, ze vond mijn blonde paardestaart heel vervelend, want die hing regelmatig in de inktpot. Na de LS heb ik een jaar Mulo gedaan en ben toen naar de pas opgerichte IVKO-school van Hans Snoek gegaan. Deze heb ik helaas niet af kunnen maken, want mijn enkels waren niet stevig genoeg om de klasieke balletacademie af te maken. Die academie was een voorwaarde voor IVKO-school, toen tenminste. Daarna gewoon getracht de Mulo af te maken. Ben getrouwd geweest, heb een dochter, zoon en een kleinzoon. Als een van de eerste vrouwen de MoederMavo gedaan en daarna 2 jaar atheneum. V.a. ongeveer mijn 35e ben ik fulltime gaan werken en heb nog steeds een leuke fulltime baan. Mijn hobbies hebben met muziek, theater en dans te maken, ook heeft binnenhuisarchitectuur mijn grote interesse. Nu ik wat meer nadenk, komen in ieder geval de gezichten bij de namen die Gerard co heeft genoemd. Zelf denk ik dan ook bijv. nog aan Marijke Goetjes en Annemarie, de dochter van de timmerman. Ik heb denk ik nog alle klassefoto's en zal ze binnenkort op de site zetten.

  Jan Lievensschool, 1955

  ?