Bekijk het volledige profiel van ad willemsen en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 0

ad willemsen heeft 0 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

een lange periode:enkele keren...

een lange periode:enkele keren blijven zitten maar toch hbs-b gehaald.dus vele klasgenoten gehad in die jaren.ooit afkomstig van de prinse juliana-lagere school.in de brugklas samen met liesbeth koster,jan peter adriaansen,otto kars,wiebe zijlstra,olaf bartels,tineke van velthuysen c.s.les van sagius( aardrijkskunde)vrolijk,debruyn-kleyngeld(de "cent")-brouwers(gym)tja zovelen. een kleine hbs met 350 leerlingen,dus overzichtelijk en zo veel herinneringen,leuk om die met bekenden op te halen!misschien ook op de reunie in september a.s.?ben toch benieuwd hoe het met iedereen is gegaan- - -zijn de wensdromen uitgekomen?is de ware liefde ontdekt? ben nieuwsgierig-- tot horens of ziens ad willemsen

2007, ad willemsen

na prinses marijke-kleuterscho...

na prinses marijke-kleuterschool overgegaan naar deze kleine protestantse school les gekregen van mevrouw bolt(2 jr lang),mevrouw auborg, de heer bres,de heer kors,mevrouw van maastrigt, voor mij nog bekende naam "kulleke"vergeer. klasgenoten marieke van westenbrugge,tineke van velthuizen,liesbeth koster(inmiddels overleden),marieke(?)verstraete, winnie niehof, lenny van zalinghe, otto kars,olaf bartels,jan peter adriaanse, wiebe zylstra, janvandergiessen,adje gommers, adje kanters, enz. mijn zus bep kwam een jaar later achter mij aan. verdere herinneringen: geen carnaval (tijdens optocht gordijnen dicht in de lokalen),tussen de middag overblijven op de enorme zolder, ook daar filmvoorstellingen. het grote schoolplein(nu oogt het veel kleiner),fietsen stallen op het plein bij de marijke-kleuterschool,kastanjes rapen op het terrein achter de school(concordiastraat),zwemles in het sportfondsenbad, de hoogtezon in de lagere klassen, de jaarlijkse prikken,mevrouw auborgs montessori-benadering,haar grote hond altijd achterin haar wagen,de scheiding in de 6de klas met de linkerrij in voorbereiding op de HBS (olaf-janpeter-otto-liesbeth enz),midden de Mulo-kant en rechts huishoudschool en ambachtsschool. ach er valt zoveel nog te herinneren! Na 1961 overgang naar de Nassau HBS waarin in vele jaren nog enkele doubleren heb doorgebracht.Geeindigd met het B-diploma en hierna een geweldig eindexamenfeest. Herinneringen hier: dhr.Kleyngeld(de "cent") met zijn vele eentjes als resultaten, dhr.de bruyn die frans gaf en bij proefwerken 5 minuten spiektijd gaf, dhr.sagius die niet bepaald geliefd was, de gymleraren (o.a. dhr brouwer) met mijn eerste kennismaking met de volleybal-sport,je eerste liefdes, scheiding tussen "nerds" en figuren die het flowerpower-tijdperk gingen aanhangen, verschil tussen buikschuivers en puchs/tomossen, eerste danslessen (sieneke schouw), de "grote avond" (enkele keren zeer amateuristisch opgetreden), en zeer vooruitstrevende dominee, muziekles waarin voor het eerst kennis werd gemaakt met de Beatles,natuurkundeles bij dhr.vrolijk,scheikundeles bij ? , nederlands van de heer Maat die mijn examen redde door me voortijdig voor mijn slechte resultaten te waarschuwen en daarop diverse malen mijn eindexamenfeest bijwoonde, ach zo kan je wel door blijven gaan. Uiteindelijk besloot mijn vader(dat gebeurde toen nog) dat ik niet verder (overdag) mocht studeren, omdat ik goedgekeurd was als kadet voor de KMA (en hier naderhand toch vanaf zag)werd ik verplicht dienstplichtig militair en bracht als onderofficier 24 volle maanden in het leger door.Hierna werkzaam bij een grote bank en toch die carriere gemaakt die vader wenstte. Momenteel nog actief als "preferred banker" en uiteraard nieuwsgierig naar vroegere mede-klasgenoten. Ik hoor en zie het wel hoop ik!

2006, ad willemsen
?