Ontdek PLUS

Ad Berlijn

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ad Berlijn en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ad Berlijn heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Hans de Bie; where the fuck are you? Verder herinner ik me nog: Jan Stolk, Anje van Ingen, Hanneke Nobel, Rob Walhout, Ko Vester, Rineke Tol.

  Hans de Bie; where the fuck are you? Verder herinner ik me nog: Jan Stolk, Anje van Ingen, Hanneke Nobel, Rob Walhout, Ko Vester, Rineke Tol. De anderen kan ik wel uittekenen, maar geen namen (meer) bij plaatsen. Spannende tijden meegemaakt (Schoolkrant met "LSD-klontje", illegaal stencillen etc.). Thepas, Baas, J.J. Jonge (Directeur), Wiegman.

  Haagsch Genootschap, 1965

  Was allemaal erg ontspannen.

  Was allemaal erg ontspannen. Leuke tijd gehad. En veel geleerd (niet uit de boeken).

  Christelijke ULO 'Eindstede', 1960

  Met een onderbreking van 2 jaar de Galvanischool bezocht.

  Met een onderbreking van 2 jaar de Galvanischool bezocht. Die 2 jaar woonde ik bij een tante in Bezuidenhout. Moeder lag in het sanatorium in Scheveningen (TBC). Na 2 jaar weer teruggekeerd op de Galvanischool. Ik kwam in de klas bij wolterman (kleine letter, en beslist geen heer of meneer) in de klas, waar ook mijn oudere broer Jaap heeft gezeten. Mijn vader bracht me naar school en had mijn rapporten van de vorige school meegenomen. Het eerste wat deze "onderwijzer" (mijn rapporten bekijkend) tegen mijn vader zei (terwijl ik erbij stond): "Nou dat is een heel stuk minder dan zijn broer Jaap. Het stelt niet veel voor". Voorts herinner ik me dhr. Roelants. Aardige man die het allemaal niet meer onder controle had. Veel dronk (lege flessen in zijn lessenaar) en voor straf lastige kinderen opsloot in het kaartenkamertje. Rook lekker. De trap naar de eerste verdieping! Indrukwekkend. En de schoolbel die je af en toe mocht bedienen. De 7e klas was een feest. Niks gedaan, alleen maar opgelet en gekeken. Ik herinner me nu ook ineens juffrouw Van der Lek. Mooie vrouw, aardig en rook lekker. Behalve mijn broer Jaap hebben ook mijn broer Gerard en mijn zusje Katja hier op school gezeten. p.s. Op zich had wolterman gelijk met zijn constatering. Maar zoiets zeggen waar een leerling bijstaat getuigt niet van veel didactisch/pedagogisch inzicht.

  Galvani-School, 1952