Abel Nijdam

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Abel Nijdam en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Abel Nijdam heeft 21 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Eerst voorbereidend leerjaar, daarna twee jaar WerkTuigBouw met vallen en opstaan.

  Eerst voorbereidend leerjaar, daarna twee jaar WerkTuigBouw met vallen en opstaan... Ging vaak 's avonds naar school, om met de computer te kunnen werken. Nu ja, met een op een papierrol schrijvende terminal, de computer zelf was toen nog "heilig", onbereikbaar. Je had 2MB opslag, wilde je meer bewaren, kon je het teveel dumpen op papertape. Na het tweede jaar van school gegaan, moest uiteindelijk toch in militaire dienst.

  HTS, 1975

  Opstellen in rijen van twee op de Korreweg (ik woonde eerst in de Singelweg, later in de Ambonstraat), dan hand in hand naar het einde van de Korreweg (vlak bij het Van Starkenborghkanaal, tegenover de Hamburgervijver).

  Opstellen in rijen van twee op de Korreweg (ik woonde eerst in de Singelweg, later in de Ambonstraat), dan hand in hand naar het einde van de Korreweg (vlak bij het Van Starkenborghkanaal, tegenover de Hamburgervijver). Herken nog de lucht van de kleuterschool, een combinatie van speeksel op houtblokken en stof (neem ik aan). Deze geur later, toen mijn eigen kinderen op de speelzaal zaten, weer herkend, onmiskenbaar! Reakties mogelijk op nijdama bij zonnet. Juf Lukken?!? Heb net klassenfoto geplaatst (20090328), weet niet, van welke klas. Wie vult de namen verder in?

  kleuterschool de madelief, 1960

  Dit was het eerste jaar van de Mammoet, dus voor het eerst in een brugklas.

  Dit was het eerste jaar van de Mammoet, dus voor het eerst in een brugklas. Daar deze school voorheen een MMS was geweest, was het eerste jaar ook het eerste jaar, dat de klassen "gemengd" waren. Komende vanaf de Prof. J.C. Kapteijnschool (Lagere school met verzwaard leerplan), de brugklas niets hoeven doen. Daarna door naar Atheneum-B. Prompt in de tweede blijven zitten, later, in de vierde meen ik, nog een keer. Weet dus niet altijd goed, in welk jaar ik bij wie in de klas zat, maar ken wel veel mensen. Heb al een foto van 1C gezien, waarvan ik iedereen ken, maar waar ikzelf NIET op sta! Ga zelf nog foto's plaatsen, heb er diverse (inmiddels geplaatst, 20090328). Heb nog een foto van een klassenavond bij een meisje aan de Petrus Campersingel (Sietske Oosterhout). Allemaal verkleed, zo was ik kapitein, met snor en al, probeer 'm binnenkort te plaatsen op deze site (geplaatst, 20090328). Herkennings-probleem wordt natuurlijk veroorzaakt doordat ik twee keer (in de tweede en de vierde) van Atheneum-B ben blijven zitten. Verder staan er op de site natuurlijk HAVO- en Atheneum-leerlingen. Klasgenoten Bert (Bitossi) van der Laan (Treb nav red Naal), Bart de Koning, Jan Haak, Lies Vedder (heb ik nog mee gestreden, wie de beste in Wiskunde was, later op televisie nog gezien als dierenarts bij Lenie 't Hart, zeehondenopvangcentrum Pieterburen), Johan Glas, Ynse de Boer, Bert Mensinga, Nienke Zwaga, Annet Kloek, Marjan Tresfon, Frans Wilkens, Peter van der Veen, Henk Marrink, Eric Sietsma, Jeen Woldring, Jeanet Bruins, Annemieke Boekema, Gerda Falkena, Peter de Wit, Annemarie Dijstelberge, Liesbeth Stikker, Wia Stikker, Jeanette Boelens, Germke Bolt, Arie Verhoog, Albert (Appie) Bakker, Henk Schaafstal (Eelde), Zoef-zoef (echte naam wil me maar niet te binnen schieten, wie wel?), Ronald Luchtmeijer (zwart-wit fotografie) en nog vele, vele anderen. Docenten Bertus Takens (ned), Beentjes (wisk), Stoelhorst (fr), Naarendorp (scheik), teveel, om op te noemen. Werkweek in Parijs met Bert Mensinga, Hetty ? en nog een vriendin waar ik de naam niet (meer) van weet. Ondertussen van Peter de Wit de namen verkregen: Hettie Tanori en Darinka Zigora (als ik het zo goed schrijf..). Is een zus van Peter Zigora (kende ik weer van "De jonge Onderzoekers" in een loods bij de kunstijsbaan in het Stadspark). In latere jaren veel opgetrokken met Wout Ardon, toen ik in Winsum woonde (en hij in Garnwerd, HP...). Op de brommer (Kreidler, later Yamaha) Wout ophalen in Garnwerd, samen (hij op z'n viertakt Honda) in het weekend stappen in de Stad. En dan in het stikkedonker over het Groninger platteland via Garnwerd weer terug naar huis. Later nog gewerkt bij Centraal Staal (Conoship), het bedrijf van z'n vader. En natuurlijk concierges Weber en Haveman, via Nieuwstad naar de Coehoornsingel fietsen in de pauze, kantkoek kopen in de Oude Ebbingestraat, slenteren door V&D. Reakties mogelijk op nijdama bij zonnet, of via deze site. Kom nooit iemand tegen, vreemd eigenlijk...

  Thorbecke College, 1968

  ?