Ontdek PLUS

Aart Spitz

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Aart Spitz en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Aart Spitz heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Teveel om op te noemen.

    Teveel om op te noemen. Werkweken in Vierhouten (ook nog 3 jaar als oud-leerling) en in Moskou en Leningrad (peper-wodka op de hotelkamer van Hans Dijkhuis). Vrijdagavond naar Helmers. Later werd dat het Packhuys in de Voetboog, met een afzakkertje in het Koetshuys (ook nog een aantal jaren na mijn examen volgehouden). Schoolfeesten, waar met een beetje mazzel Hans van Pol met iemand anders (Eddy de Jager?) het volgende lied ten gehore bracht: "Mevrouw Hamar, mevrouw Hamar, uw blik die doet mij beven. Oh kunt u mij vergeven dat ik u fel begeer!" De eerste vakantie zonder mijn ouders: Interrailen naar Santorini met Willem Suyderhoudt, Eric Eldering, Pim ter Haar, André Krieger, Fridtjof Bouman, Ronald Middendorp en Jan de Jong. Heel leuk, maar na 3 weken had ik het strand toch wel gezien en moest ik nog even een weekje lopen in de Oostenijkse Alpen. De voetbalwedstrijd tussen FC Alcohol en een lerarenteam. Leraren fotograferen, om op een feest pijltjes op hun foto's te kunnen gooien. Dat vond Kees ten Holt (één van de slachtoffers) geen goed idee... Dronken terug van een feest bij Willem, waarschijnlijk na 10 meter van mijn fiets gevallen, om een uurtje of vijf 's ochtends weer een beetje bij zinnen komen, lopend in de polders achter Osdorp. Mijn fiets kon ik later bij de politie ophalen (hij was natuurlijk gestolen...). Maar naast al deze al dan niet alcoholische uitspattingen heb ik ook veel geleerd. Door Hans Dijkhuis lees ik Hermans toch echt anders. Zonder Leo van de Marel was ik ook wel sociale geografie gaan studeren, maar anderen heeft hij misschien wel geleerd, dat aardrijkskunde meer is dan rijtjes veenkoloniën uit je hoofd leren. En bij André Haakmat heb ik leren onderhandelen, over mijn cijfer. Gelukkig wist ik meer van wiskunde dan hij... Natuurlijk waren er ook mindere leraren: mevrouw Verkroost ("etymologietje!") was misschien toch niet helemaal op haar plaats bij beginnende pubers. Als er naar haar zin teveel leerlingen tegelijk hun vinger opstaken, riep ze: "Niet zo vingeren, anders komen we niet klaar!". Bij Willem van Rhenen liep ik samen met mede-tweedeklasser Marjet Berndsen zijn derde klas-les binnen, met de mededeling dat we pas weggingen, als hij ons geld voor de coffee shop (wel in de letterlijke betekenis, hoor) gaf. Het eindigde ermee, dat hij dat deed. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Al met al een geweldige tijd. Jammer, dat ik bijna iedereen weer uit het oog ben verloren. Maar misschien komt dat nu weer een beetje goed. Oftewel: Herinner je je Aart Spitz nog, laat eens iets van je horen!

    Osdorper Schoolgemeenschap ..., 1971

    Muziekavonden o.

    Muziekavonden o.l.v. het hoofd van de school, meneer Tromp; daar heb ik meerdere keren piano gespeeld, 1x 4-handig met Ivette Sprenkels. Meneer Tromp was overigens verder niet het schoolhoofd, dat ik mijn kinderen zou toewensen: Bij de facultatieve lessen Frans in de 5e en 6e klas mocht je "faim" niet met "honger" vertalen, want dat kenden wij niet! En (ik denk) bij een repetitie voor zo'n muziekavond zei hij op gedragen toon tegen mij: "Denk erom, je speelt BACH!". Ik toonde blijkbaar niet genoeg eerbied voor de Oude Meester. Juffen en meester (alleen in de 4e een man!): Huese in de 1e, Ten Brummelhuis in de 2e en 3e, Pekelharing in de 4e, Princen in de 5e en (nu tergukijkend verreweg de beste) Uit den Boogaart-Kleijburg in de 6e. Zij liet ons kennismaken met de Mauthausen-cyclus van Theodorakis, door een pickup mee te nemen en (als ik me niet vegis) twee uitvoeringen (de originele Maria Farandouri en de Nederlandse versie door Liesbeth List) te laten horen. Staan beiden al jaren in mijn CD-kast (eerst in de platenkast). En meer van dat soort originele dingen. Klasgenoten: Tot een week geleden zou ik er niet zo heel veel hebben kunnen opnoemen: Yvonne Kuhfus, die naar de zelfde middelbare school ging en die ik in mijn studententijd opnieuw tegenkwam als barkeepster in een kroeg in mijn buurt. Josette Knol, dikke vriendin van Yvonne. Caroline Ansink, die toen al dwarsfluit speelde en inmiddels een bekende componiste in de hedendaagse Nederlandse klassiek muziek is. En op wie ik stiekem wel een beetje verliefd was. Ik heb inmiddels twee stukken van haar, opgenomen van de radio. Imro Profijt, Richard Baron en Marten Kwinkelenberg waren jongens, waar ik ook thuis wel over de vloer kwam. En Sabine Zomerplaag woonde op de zelfde galerij als ik. Drie foto's inscannen en een mail-correspondentie met Ivette hebben mijn geheugen flink opgefrist. Die foto's staan als klassefoto's op deze site, dus ik zou zeggen: test jouw (en mijn!) geheugen eens.

    Louis Bouwmeesterschool, 1965