Ontdek PLUS

Aart Kleijer

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Aart Kleijer en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Aart Kleijer heeft 117 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik slaagde in september 1966 aan de Kweekschool in Zwolle.

    Ik slaagde in september 1966 aan de Kweekschool in Zwolle. Ik heb toen tijdelijk 6 weken gewerkt op de Nawijnschool in Kampen( tot 15 november). Ik kwam op de bromfiets uit Wapenveld. Ik moest me na aankomst eerst uit beschermende kleding pellen. Juffrouw Allons? was ziek(boven het middelste lokaal). Onder mij dhr Van Voorst. Ik had een kleine klas (veel meisjes). Potloden enz mochten niet vallen, want dat stoorde de klas beneden(Van Voorst). Het hoofd(Van V) kwam elke dag langs of ik wel een pagina rekenen had gedaan.We hadden gymnastiek in een lokaal aan het einde van de Groenestraat. Meisjes/leerlingen uit IJsselmuiden brachten postduiven mee die we loslieten. Ik heb geen namen meer van leerlingen uit die tijd. Nu ik al meer dan 25 jaar in Kampen werk(De Trimaran)ben ik weleens benieuwd wie toen in die klas zaten.

    Dr. W. Nawijnschool, 1966

    In 1956 gingen we vanuit Wapenveld naar de (M)ULO in Hattem.

    In 1956 gingen we vanuit Wapenveld naar de (M)ULO in Hattem. Het eerste jaar keken we de kat uit de boom. Leraren: Te Winkel (directeur), Coster, Van de Streek, Kamphuis(dubbeltje), Lijster en oud directeur De Jong. Die mensen gaven met zijn vijven bijkans alle vakken!!. De Jong was doof en was daardoor wat achterdochtig : "lafaard achter mijn rug " was een uitdrukking als je iets deed " wat hij niet had gezien. De tweede klas was gehuisvest in de stad boven het gymastiek lokaal. De leraren fietsten heen en weer, waardoor we soms enige tijd moesten wachten. Toen gebeurde het: Kamphuis kwam wat later, onverlaten deden de deur op slot. Hilariteit, geen leraar, geen les en GEEN HUISWERK. Na enige tijd werd de deur ontsloten. Te Winkel vond dit niet te verteren. Wie had dit gedaan? Er werd druk uitgeoefend op de klassen(2), maar we gaven geen krimp. Nablijven dus, geen resultaat. Zelfs het gebed aan het einde van de dag dat God wel wist wie de dader was (maar hij verraad ons niet) leidde niet tot resultaat. Na enige dagen was het over. Het is mij ontschoten wat de consequenties zijn geweest. In klas 3 gooiden we dubbeltjes op het bord waar Van de Streek bezig was (met de rug naar de klas). Dit was de limit, Van de Streek had orde. Dat hem dit overkwam. Wie was de dader? Nablijven!! Enige middagen. De klas stond de dader bok. Uitzichtloze situatie. De "gehaaide " Coster werd ingeschakeld. Hij sprak herhaaldelijk met de klas over "degene die het gedaan heeft". De blikken centreerden zich. Coster meende te weten wie de dader was. Hij noemde de naam(correct). Hoe het afliep weet ik niet meer. Herinneringen: "Verbeteren" van SO's en repetities tussen de middag als het kamertje niet werd bewaakt. Een nieuwe leraar verloor zijn gezag toen hij een conflict had met een eerste klasser(Gosselink?). De leerling liet zich niet wegsturen. Na een schermutseling werd de bril van dhr Oonk van zijn hoofd getikt. De leerling rende de klas en de school uit. Dhr Oonk erachter aan. LANGS 3 KLASSEN. Na enige jaren les te hebben gegeven met straffe discpline en studie werd dhr Oonk een buitengewoon gewaarde leraar. "Snoep kopen"bij het winkeltje van Geerts. Sport, voetballen met Wim Harmsen, Jan Kroes, Evert Fiechter was nog belangrijker dan meisjes. De zoon van Ramaker (de garage in de bocht) oefende voor de TT. Zijn motor legde hij plat in de bocht voor de school. Cultuureducatie kregen we door het bezoeken van exposities in het stadhuis van Hattem. We kochten ons eerste patatje bij Raven, tegenover het Politiebureau voor een kwartje de puntzak. De feestavond, na het slagen, in een lokaaltje in de Kerkstraat was gevuld met rock en roll en een onvervalste vertolking van "toede froede" van Little Richard door Jan Kroes.

    Van Heemstra school voor ULO, 1956

    Ik was administratief aan deze school verbonden.

    Ik was administratief aan deze school verbonden. Ik werkte op deze school en op alle andere scholen voor speciaal onderwijs in Enschede. Ik was intermediair onderwijzer, administratief in dienst van de VCO, maar werkend vanuit het Pedagogisch Centrum. Ik was systeem begeleider voor het rekenonderwijs op De Princenhof(lom), de Ariensschool(mlk), de H.Broerenschool(lom), De Ark(lom), De Werkhaven(lom), de Van Voorthuijsenschool(mlk) en de Herderscheeschool(zml). Ik werkte samen met Jan ten Hove (intermediair leesonderwijs) en Bram Steijnis was onze "chef".

    De Princenhof, 1975