Ontdek PLUS

Wim (Willy) van Hest

Kent 0 personen

Getrouwd , 2 kinderen
Woont in Eindhoven

  Bekijk het volledige profiel van Wim (Willy) van Hest en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Wim (Willy) van Hest heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Gerrit Verhulst, leraar tekenen, had iets speciaals tegen mij.

  Gerrit Verhulst, leraar tekenen, had iets speciaals tegen mij. Frans de Rooij, leraar handenarbeid was mijn grote voorbeeld. Hij overleed helaas te vroeg tijdens de zomervakantie van 1963. Het gebouw van de detailhandelschool was gedurende de tijd dat ik daar zat gevestigd aan de Kronehoefstraat in noodlokalen, samen gedeeld met de openbaar lagere school. Het eindexamen mondeling hebben wij gedaan in het nieuwe gebouw aan de Berlagelaan

  Lagere en Middelbare Detail..., 1960

  Ben begonnen met MULO-B.

  Ben begonnen met MULO-B. Na het eerste jaar ben ik naar de Detailhandelschool gegaan omdat ik graag iets meer deed in de creatieve vakken. Ik herinner mij de declamatiewedstrijden waaraan ik graag meedeed. Ook de lessen van de heer Swinkels (wiskunde) waren voor mij altijd prettig.

  Aloysius ULO, 1959

  Gestudeerd aan de Avond Akademie.

  Gestudeerd aan de Avond Akademie. Destijds ingeschreven bij de heer van der Krogten. De akademie was nog gevestigd aan de Rechtestraat; het oude stadhuis van Eindhoven. Later verhuisd naar de Hermelijnstraat en Hemelrijke. Speciaal de lessen aan de Hemelrijke waren een avontuur. Ik herinner mij nog de fijne lessen van Jan van Onna. Mevrouw Paulsen leerde je met engelengeduld calligraferen. Heb er een jaar langer over moeten doen ivm militaire dienst door de inval van de Russen in Praag in 1968

  Akademie Industriële Vormge..., 1966