Wim van de Kant

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Wim van de Kant en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Wim van de Kant heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Tot 1953 heb ik een paar jaar op de kleuterschool aan de Hoveniersweg gezeten.

  Tot 1953 heb ik een paar jaar op de kleuterschool aan de Hoveniersweg gezeten. Naast het gebouw 'De Jozef" zoals dat genoemd werd, het latere 'Grachtenhuis'. We werden daar bezig gehouden door nonnetjes en 'gewone' juffen. Achteraf niet te geloven dat ik vaak lopend vanaf de Nieuwe Tielseweg naar school ging. Druk verkeer bestond toen nog niet. Hans de Bieman en rode Pietje Hogendoorn waren mijn vrienden in die tijd en Hans was dat nog steeds in de MULO-periode. Klas 1 van de lagere school begon met jufrouw Dunk, die indruk maakte door haar harde stem. In klas 2 en later 3 zwaaide Potters de scepter, het laatste jaar in de Boterkampsteeg. De andere derde klas werd gerund door Ummelen en omdat deze school vanwege ruimtegebrek een soort dependance was zonder toezicht van het hoofd van de school liepen de pauzes nogal eens flink uit. Ja, wie was ook weer het hoofd van de School. Ik heb nog korte tijd Leemrijse meegemaakt, een fijne vent, die later werd opgevolgd door Mijnders. Een vreselijke kerel, waarvan ik nooit heb begrepen hoe hij in het onderwijs is gekomen. In klas 4 kregen we les van de artistieke schilder Ponsioen. Hij was lange tijd ziek en dat leverde nogal wat extra vrije dagen op. Veel voorlezen uit Arendsoog. In klas 5 hadden we Leo Meijer. Bij hem was voorlezen uit Pim Pandoer favoriet. In de 6e klas hebben we Nolleke Hunink voor het laatst meegemaakt. Hij nam eind van het schooljaar afscheid. Zijn ronde buikje en krakende stem waren zijn kenmerken.

  Thomas van aquino (Katholiek), 1953

  Oei, wat was Menting een strenge leraar, maar wel een hele goede.

  Oei, wat was Menting een strenge leraar, maar wel een hele goede. De Keijzer begon elke keer weer enthousiast met engels en orde houden lukt hem zelden. Mijn beste vrienden waren Peter Bongers en Karel Baars. Karel kon goed voetballen en Peter was een kei met basketball omdat hij zo snel was. Kees Schilder had een schitterende droge humor. Samen konden we in de klas iritante piepgeluiden maken zonder dat het voor de leraar te zien was wie dat deed. Hein Orlemans was bij Sivré een keer slachtoffer omdat Hein daar niet zo handig in was. Bij Verschuren kon ik geen kwaad doen, waarschijnlijk omdat ik aardig kon tekenen en bovendien zijn aardrijkskunde wel boeiend vond. En de meisjes ? Ik herinner me nog heel goed o.a. Inemiek Bongers, Betsie van de Kant, José Lodestein, Rita van Rijswijk en Ellie van Scherpenzeel. En dan die instuifavonden in de Beurs met de Hotrollers en zo.

  Katholieke MULO, 1959