Wilma van der Burg

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Wilma van der Burg en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Wilma van der Burg heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Na de lagere school van de Julianaschool zat ik op de MULO.

  Na de lagere school van de Julianaschool zat ik op de MULO. Deze school heb ik 5 jaar bezocht. In 1966 deed ik examen en dat is misgegaan. Achteraf bleek ik te zijn verwisseld met een andere leerling en was ik toch geslaagd. Dat was veel later in het jaar bekend (althans bij mij). In 1967 heb ik weer examen gedaan met de kennis van het vorige jaar. Ik ben toen met vlag en wimpel geslaagd. Ben daarna naar Koningin Wilhelmina Kweekschool gegaan. De scholen waar ik op gewerkt heb zijn: De Savornin Lohmanschool aan de Hillevliet in Rotterdam tot 1970 en later 1 dag in de week tot 1992. In 1974 ben ik op vrijdagochtend gaan werken op de De Weerklank in Westmaas. Ik werkte in groep 7 en 8.Dit met veel plezier. Sinds 2010 ben ik met vervroegd pensioen gegaan. In februari is het zover: AOW. De school blijft me trekken, dus geef ik regelmatig handvaardigheidslessen op De Weerklank. Ook mijn man Henk geeft daar les in het vak techniek.Ik ben al 42 jaar getrouwd met Henk van der Burg. Wij hebben een dochter en een zoon en 2 kleinzoons.

  julianaschool, 1960

  Ik zat vanaf klas 3 op de lagere school en vanaf 1960 tot 1965 op de MULO.

  Ik zat vanaf klas 3 op de lagere school en vanaf 1960 tot 1965 op de MULO. Ik was bevriend met Lucy Schot; Joke Kool en Gerda Bruring. Juffrouw Dijkstra van leerkracht van klas 3. Mijnheer Haaier van klas 4; mijnheer Langerak van klas 5 en mijnheer de Jong van klas 6. Hij was erg streng. We moesten wekelijks een psalmversje opzeggen. Omdat hij zo streng was mislukte het bij mij wekelijks. Op het schoolplein zei ik het versje op bij mijn vriendinnen en dan was er niets aan de hand. Ik mocht het ook weleens opschrijven op de achterkant van het bord en dan was het ook goed. Alleen hardop in de klas mislukte het. Verder was het een goede school.

  julianaschool, 1956

  ?