Ontdek PLUS

Wiebe Pool

Deze persoon is overleden

  Bekijk het volledige profiel van Wiebe Pool en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Wiebe Pool heeft 3 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb van 1946 tot 1952 op deze school gezeten.

  Ik heb van 1946 tot 1952 op deze school gezeten. In die tijd woonde ik in de Goudsbloemstraat midden achter de kerk. Van de onderwijzers ken ik nog de namen Ronner, Hollander en Kippers. De laatste kon geweldig Zwols praten. Wanner je bij hem moest komen zei hij: Kom op 't kanteurtien. en nog meer van die dingen. Op de foto herken ik nog aardig wat gezichten maar de namen komen lang niet allemaal boven.

  Da Costaschool, 1946

  De school stond nog in de Goudsteeg en bestond uit een nieuw - en een middeleeuws gedeelte.

  De school stond nog in de Goudsteeg en bestond uit een nieuw - en een middeleeuws gedeelte. De fietsenstalling was in de kolenkelder. De leraren die ik mij nog herinner: Melis Lok, Mannes van Gelder en Langelaar de gymleraar die zijn zeilboot op de zolder bouwde. Klasgenoten: Roelof Sempel (Sam), Piet van der Mey, Benny Geertjes, Wate Dikken,Remmo Jagersma, Wiebe Homan, Henk Slot. Het politiebureau was er vlak naast. Een strenge school, maar enorm veel plezier gehad. In die tijd woonde ik nog steeds in e Goudsbloemstraat, midden achter de kerk.

  wijnbeek mavo, 1952