Truus Schoonhoven

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Truus Schoonhoven en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Truus Schoonhoven heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Een groeiende school in een nieuwbouwwijk.

  Een groeiende school in een nieuwbouwwijk. Klein begonnen en op het hoogtepunt dubbele klassen + 6 kleutergroepen. Ik heb er met veel plezier gewerkt, eerst als invalster, later als reguliere leerkracht binnen de formatie. De leerlingen waren enthousiast en levendig! De school (een tijdlang twee gebouwen, nu gehuisvest in 1 gebouw) stond in een ruime groene omgeving. Ideaal voor biologielessen, buitenlessen tekenen e.d.

  Het Kompas, 1976

  de grote zandbak op het plein en een binnenzandbak met gaas er omheen staan mij nog voor de geest, een soort hek erin en dat ging dan dicht als alle kinderen erin zaten en dan dronken de juffen koffie.

  de grote zandbak op het plein en een binnenzandbak met gaas er omheen staan mij nog voor de geest, een soort hek erin en dat ging dan dicht als alle kinderen erin zaten en dan dronken de juffen koffie. De kinderen konden toch geen kant uit. En het leukst vond ik toch altijd de kringspellen met liedjes. Die deden we heel veel (bijvoorbeeld:ik heb een brilletje al voor mijn ogen, om te zien of de boeken logen) en natuurlijk de vlechtwerkjes. Ik heb nog een boekje met matjes die we toen vlochten. En niet te vergeten juf Ketel en juf Douma Grappig, hoeveel je te binnen schiet als je erover nadenkt!

  Kievit, De, 1951

  de grote kastanjeboom op het plein, en soms denk ik wel hoe oud moet je zijn om nog met griffel en lei te hebben leren schrijven? Dat deden we nog in de eerste klas.

  de grote kastanjeboom op het plein, en soms denk ik wel hoe oud moet je zijn om nog met griffel en lei te hebben leren schrijven? Dat deden we nog in de eerste klas. Maar met zwemmen was het wel een van de eerste scholen.Klasgenoten: Christiaan Schulz, Chris Mooi, Marinus Jorritsma, Anke Kerkhof, Jenny Mulder, Henny Bonder, Henk Post, Freddie en Alie Poelman, Ina Vortman, Harm Boelens, Jos de Wiljes, Annet Feenstra, Fransien Nouwt, Jacob Kloosterman, Adriaan Stapelkamp, Suzanne Kruger, Janny Huizing, Ineke Schepel, Agatha Ottes, Fred Hemmes, mijn achternichtje Alie Hielkema, Anne Span, Jan Fokkens, Woppie Jager, Wia Springer (die ging met de familie naar Australie emigreren, net als Gerda Hengstmengel)en verder nog Anko ( achternaam weet ik niet meer), die is heel jong overleden. Dat maakte veel indruk op de klas. De klassen veranderden van samenstelling in de loop van de jaren wel, door verhuizingen gingen eraf en kwamen erbij, maar dit zijn de namen die ik me herinner.

  Sionsschool, 1953

  ?