Ontdek PLUS

Theo Stokvis

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Theo Stokvis en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Theo Stokvis heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Tja, het klinkt beroerd, maar ik vond dit van begin tot eind een ramp.

  Tja, het klinkt beroerd, maar ik vond dit van begin tot eind een ramp. Van een lagere school in een buitenwijk in Zuid-West Den Haag helemaal naar deze fabriek met medeleerlingen uit alle lagen van de maatschappij (nou was ik zelf ook niet een van de meest uitgesproken types in die tijd...). Ik moest echter wel hierheen omdat dit de enige school met een zgn. 'determineerklas' was. Ik heb nog steeds groot respect voor de heren Spanjaard en Priem die deze school in het gareel wisten te houden. Maar ook voor leraren als (niet limitatief) Molsbergen, Spier, Niemeijer, Kraan, etc. Natuurlijk ook leuke herinneringen over gehouden aan deze tijd. De reis naar Parijs (met mw. Spier), het spijbelen bij gym tot ware kunst verheven en de muziekles (nou ja, muziek...). Er waren ook medeleerlingen waar ik goede herinneringen aan bewaar (ook niet limitatief); Annemarie Nieuwenhuizen, Silvia Demmers, Peter Willighagen, Rudie Kreil, Hans de Kleijn, June Hameetman. Deze namen komen het eerste bij mij op omdat ik om verschillende redenen nog wel eens aan deze klasgenoten terugdenk. Hoewel ik er nog wel eens gillend van wakker word, heb ik in 5 jaar wel een heleboel mensenkennis opgedaan en daar heb ik tot op de dag van vandaag nog plezier van.

  Johan de Witt mavo/havo/vwo..., 1974

  Na de mavo in het statenkwartier hier Havo en VWO gedaan.

  Na de mavo in het statenkwartier hier Havo en VWO gedaan. Een totaal andere wereld. Hoewel ik het niet over zou willen doen was dit achteraf bekeken een inspirerende tijd. Twee keer naar Berlijn geweest; dat was fantastisch, en ja, die alternatieve schoolkrant. Dat was lachen, wat een impact was dat. Hier was men duidelijk niets gewend! Verder best aardige klasgenoten en grappige leraren meegemaakt. En oh ja; ik heb er ook nog best wel wat van opgestoken...

  Sint Janscollege, 1979

  Het is wel heel lang geleden inmiddels.

  Het is wel heel lang geleden inmiddels. Ik herinner me nog een aantal leraren: Kakebeeke, Warmerdam, juffrouw Hal en Van Dongen, Van der Geest en Van der Meer. Die laatste heb ik later op het St, Janscollege weer ontmoet. Ik herinner en herken een paar namen van jaargenoten: Peppo Booi, Githa Stein, Vincent de Kok (doe woonde op het platteland achter het ziekenhuis Leyenburg, waar nu Houtwijk ligt en is naar Friesland verhuisd); Cisko Elenbaas, Nico Koets (zijn zus zat ook op school) en Hans de Jong (werkt bij mij op kantoor). Ik was niet bepaald een uitblinker maar dat is later gelukkig aardig bijgetrokken. Het was, achteraf gezien, wel de beste schoolperiode.

  De Jonge Wereld, 1969