Ontdek PLUS

Theo Marcelis

Kent 26 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Theo Marcelis en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Theo Marcelis heeft 4 klassenfoto's en kent 26 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb dat jaar veel geleerd.

  Ik heb dat jaar veel geleerd. Vooral geschiedenis, paleografie en chronologie vond (en vind) ik erg interessant. De werkweken in Zeist waren erg leuk. Liep stage in Zwolle op het Rijksarchief in Overijssel. Momenteel ben ik werkzaam in Bergen op Zoom bij het West-Brabants Archief als medewerker dienstverlening en archiefbeheer.

  Rijks Archiefschool, 1977

  Leuke school met een in die tijd vernieuwend onderwijsconcept.

  Leuke school met een in die tijd vernieuwend onderwijsconcept. Heb er een goede tijd doorgebracht. Denk nog wel eens terug aan onderwijzers/onderwijzeressen Bas Soetens, Frank Rommelaars, Ad Leenaerts en de zusters Liesbeth en Mariette. Deze laatste zie ik nog wel eens. Ik ben samen met een klasgenootje nog naar de bruiloft van Bas Soetens geweest. Hoofd van de school was Ad Voets. In het laatste jaar, dat ik daar op school zat mochten we regelmatig de klas uit om koffie of zo voor de leraar te halen of ergens anders mee te helpen, bijvoorbeeld als misdienaar. Van mijn klasgenoten herinner ik mij in ieder geval nog John Jolie, Maartens Smulders en niet te vergeten Monique Smolders!

  Jeanne D'Arcschool Jenaplan..., 1965

  Heb ontzettend veel goede herinneringen aan deze school.

  Heb ontzettend veel goede herinneringen aan deze school. In de eerste twee klassen was de school nog gevestigd in Tilburg (de zgn. Rooi Pannen). Elk jaar was er de Derde Wereld Rommelmarkt, wat inmiddels is uitgegroeid tot een fenomeen, dat al 35 jaar bestaat en al meer dan een miljoen euro aan projecten in derde wereldlanden heeft kunnen besteden. Leraren als de fathers Doene, Van Wetten, Kock, Van Thiel en Eeltink, pater Spann, frater Adams en de heren Van Kalmthout, Boonman, Van Eijndhoven en Kooiman (ik vergeet er ongetwijfeld een aantal), schieten mij zo te binnen. Je had er een tuinclub, waar je elke week een bosje bloemen kon kopen. De Youth Farm, waar je zelf dieren kon houden (ik had er wat konijnen zitten en wat kippen, die later overigens hanen bleken te zijn). Dan was er nog ARGEMO, ons geschiedenisclubje, waar mijn liefde voor geschiedenis en archieven is ontstaan. En de schoolkrant KLUS (Kleine Letterlijke UitSpattingen), waar ik ongeveer 10 jaar in de redactie heb gezeten). En natuurlijk de onvergetelijke rector Cees Eestermans, een inspirerende man uit duizenden!

  Het Mill Hill College, 1971