Steve van Lierop

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Steve van Lierop en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Steve van Lierop heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Vrienden die ik me kan herinneren zijn o.

  Vrienden die ik me kan herinneren zijn o.a Arthur Chang You Kan, Elwin Lisone, Jimmy Hok, Dennis Mans, Wim Frijmersum, Harvey Tjon Foek Loi, Tjon A Kiet. Ook leraar Badripersad die les gaf in de 6e is me bijgebleven vanwege zijn strenge opvoeding. In de 3e klas had ik les van Nappy Correia die in het weekend nooit huiswerk gaf, een man die zijn tijd ver vooruit was. In de 4e klas was meester Anuels de grote man voor ons. Deelde prijzen uit als de leerlingen goede punten hadden gescoord voor proefwerken en hij las ons ook voor uit een spannend boek des vrijdags waar iedereen naar uitkeek. De titel van het boek was: De Vier Heems kinderen. Als ik het boek nu te pakken kon krijgen zou ik het zeker opnieuw lezen om na te gaan wat ik er zo geweldig aan vond.

  Aloyisius school, 1961

  De ontgroening was de leukste periode en zal het nooit vergeten dat een van de leiders me had opgedragen zoutvlees te gaan kopen bij een opticien en ik moest een bon overleggen als bewijs of er wel of niet was.

  De ontgroening was de leukste periode en zal het nooit vergeten dat een van de leiders me had opgedragen zoutvlees te gaan kopen bij een opticien en ik moest een bon overleggen als bewijs of er wel of niet was. Zat altijd in gezellige klassen met gangmakers als Glen Ilahibaks en Ricky Lo Fo Sang. Andere klasgenoten die me goed zijn bijgebleven zijn Stephen Parker die toen het mooiste en netste Afro kapsel had en de heel mooie Rita Straayer. De leraren die ik me nog goed kan herinneren waren De Heer De Boer (Wiskunde) omdat hij wat conservatief was en alleen lange rokken bij vrouwen goed keurde en wijlen de heer Heilbron (Biologie)omdat hij vrij interessant les gaf maar ook heel onnozel op ons overkwam. Ook mej Van der Kuyp (Duits) natuurlijk vanwege haar opvallende schoonheid. Gymnastiek onder leiding van de heer Glans was altijd groot plezier omdat we meestal mochten voetballen of basketballen onze favoriete sporten.

  AMS, 1970

  De hoge muur die er was tussen de Paschalisschool en de Christus Koning school om jongens van meisjes gescheiden te houden zal me altijd bijblijven.

  De hoge muur die er was tussen de Paschalisschool en de Christus Koning school om jongens van meisjes gescheiden te houden zal me altijd bijblijven. Trok veel op met Rene Tjon A Loi. Frater Maxensius vond ik altijd zeer driftig voor een frater en Leraar Antonius herinner ik me nog omdat hij op Sidney Poitier leek. Mijn favoriete lerares was Mevr Chin Ten Fung omdat ze altijd enthousiast les gaf. Verder herinner ik me nog leraar Van Iersel die als bijnaam karoe wierie had vanwege de rode kleur. Het was altijd giechelen in de klas als langs rijdende kwajongens op straat zijn bijnaam riepen.

  St. Paschalisschool, 1966