Ontdek PLUS

Sera Groot

Kent 0 personen

ASK_ME , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Sera Groot en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Sera Groot heeft 28 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  In december 1957 kwam ik als tienjarige in Delfzijl terecht via een opvangcentrum in Groesbeek.

  In december 1957 kwam ik als tienjarige in Delfzijl terecht via een opvangcentrum in Groesbeek. De Willem Ruys bracht ons naar het Vaderland, dat niet op ons stond te wachten. In Delfzijl kregen we een flat aan de Spicastraat toegewezen. Geen douche, geen gas (wel gasflessen) en de bittere kou staat nog vers in mijn geheugen. Na de Morgenster ging ik naar de Openbare Mulo de Viking. Mijn herinneringen aan die tijd zijn niet zo rooskleurig. Ik herinner me er dan ook niet veel van, behalve dat Erik Römer bij mij in de klas zat. Hij woonde bij mij om de hoek. Lia heeft me via Schoolbank gevonden en heeft me klassenfoto toegestuurd die nu op de site staat. Wie weet de resterende namen.

  Openbare MULO de Viking, 1957

  Op deze school heb ik een jaar gehospiteerd.

  Op deze school heb ik een jaar gehospiteerd. De oude naam voor stage lopen, als je in het derde jaar van de Kweekschool zat. Ik heb Theo Meijer, van de Bata schoenwinkel in de klas gehad. Later, toen het broederhuis werd opgeheven, kregen wij de hond Pavlov, van broeder Kok. Hij kookte vandaar zijn bijnaam. Broeder Zeylemaker heb ik ook nog meegemaakt. Hij leidde de zaterdagavonden voor de Kath. jongeren. Eerst in het maquettezaaltje op de dijk. Hoe zou het met hem zijn?

  Onze Lieve Vrouwe Sterre de..., 1966

  Op mijn tiende kwam ik op de Morgenster, nadat wij uit Indonesie kwamen.

  Op mijn tiende kwam ik op de Morgenster, nadat wij uit Indonesie kwamen. Achter het raam van een klaslokaal zag ik voor de eerste keer sneeuw!! Er overleed in die tijd een meisje, dat maakte diepe indruk op mij.Ze viel met haar slaap tegen het schoolhek, is me altijd verteld. Meester Tjaden was de hoofdonderwijzer, van wie ik op de Kweekschool schrijfles kreeg. Hij had een zoon, die in een bandje speelde.

  Morgenster, 1957