Ontdek PLUS

Rijn- Binnenvaartschool

voorheen: Joubertstraat 13 in Rotterdam, ( Toon op kaart )

103 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Rijn- Binnenvaartschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Rijn- Binnenvaartschool foto

Op Rijn- Binnenvaartschool vind je 21 klassenfoto’s en 103 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik ben in 1969 op school gekomen, was bekend onder nummer 5-199 en ik herinner mij: Peter (Peerke) Witzel, Ton Kruidenier, Ton vd Borst, Harry Langen, Alex Quaars, Wim Balk, Armand Nieuwendam e.

Ik ben in 1969 op school gekomen, was bekend onder nummer 5-199 en ik herinner mij: Peter (Peerke) Witzel, Ton Kruidenier, Ton vd Borst, Harry Langen, Alex Quaars, Wim Balk, Armand Nieuwendam e.v.a. Ik ben laatst nog eens gaan kijken waar de school stond, maar de hele wijk is gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Toch jammer, want ik had graag nog eens die, van het schrobben totaal uitgesleten witte tegeltjes van de gangen gezien. Daar liggen heel wat zweetdruppeltjes van voormalige leerlingen. Ik had een leuk verhaal in gedachten om hier neer te pennen, maar het on-overtrefbare verhaal van Peerke elders op deze site zegt eigenlijk alles. Al vertelt hij niet hoe hard de "okkernootjes" van de oudere-jaars aankwamen, hoe vaak wij strafzeuntje waren en hoe streng het er, zelfs voor die tijd, op school aan toe ging. Wanneer ik mijn kinderen van 11, 8 en 7 jaar vertel dat wij 's avonds na een uur verplichte studie en een half uurtje TV om 9 uur in bed lagen en stijf onze kaken op elkaar moesten houden, kijken ze mij vol onbegrip aan. Wanneer ik vervolgens vertel dat om half 7 iedereen weer zijn bed uitgeschopt werd en dat de eerste handeling het opmaken van dat bed was en de tweede handeling het schrobben van het hele gebouw, rollen ze van de bank van ongeloof. Het verplichte maximum zakgeld van FL. 2,50 terwijl een pakje zware shag (roken was toen nog niet slecht) toen al FL. 1,50 kostte roept hier in huis ook alleen maar vraagtekens op. Buiten "spelen" beperkte zich tot wat wandelen in de buurt, maar niet onder de metrobaan door, want daar was "DE KAAP" [Katendrecht met zijn dames van plezier] en daar was het gevaarlijk !!! Dat wij met voorgenoemde dames gezellig samen sigaretjes stonden te roken is mij nooit "gevaarlijk" voorgekomen en ik heb er ook niets "slechts" aan overgehouden. Gezien de beperkte tijd die je had om even buiten te zijn was het op zich al een wonder wanneer je überhaupt in gevaar kon komen. Ik meen dat we per dag drie keer een half uur hadden om wat te wandelen. Althans, wanneer je geen zeuntje of strafzeuntje was, want dan stond je het kommaliwant af te wassen van zo'n 100 man of af te drogen met (altijd) natte, versleten droogdoeken. Dat we pas zaterdagochtend weer naar huis mochten alleen maar omdat er 's ochtends nog geboend moest worden heb ik ook nooit begrepen Dit is het laatste jaar afgeschaft. Ook het slechts éénmaal in de week mogen douchen was interessant en ik vraag mij af hoe het als gevolg daarvan op de slaapzalen rook. In elk geval waren de gangen, wc's en trappen schoner dan wij, want die werden elke ochtend met meer dan genoeg water geschrobd en gedweild. Het strenge beleid sterkte zeker de saamhorigheid onder de leerlingen en ik heb het achteraf toch als positief ervaren. Het heeft mij zeker klaargestoomd voor mijn tijd bij het Korps Mariniers en de rest van mijn leven. P.S. Het is toch nog een heel verhaal geworden.

Rijn- Binnenvaartschool, 1969

Ik herinner mij Peter Teekens.

Ik herinner mij Peter Teekens

Rijn- Binnenvaartschool, 1957

Ik zat in groep A2 als ik me goed herinner.

Ik zat in groep A2 als ik me goed herinner. Directeur Spaan, Stuurman van Deursen, stuurman Vlot, bootsman Groen,en Carpetier. Aan maatjes heb ik weinig herinneringen, varen op de Hendrik vond ik wel leuk.

Rijn- Binnenvaartschool, 1957