Ontdek PLUS

Openbare ULO

Grote Barteldweg in Twello, ( Toon op kaart )

17 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Openbare ULO, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Openbare ULO foto

Op Openbare ULO vind je 11 klassenfoto’s en 17 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

De school was klein en gehuisvestigd in noodlokalen.

De school was klein en gehuisvestigd in noodlokalen. \de meeste leerlingen kwamen uit Twello, Terwolde en Teuge.

Openbare ULO, 1964

houten gebouw, met ieder jaar twee noodlokalen erbij.

houten gebouw, met ieder jaar twee noodlokalen erbij. ook ieder jaar twee leerkrachten erbij. de school is begonnen met de leraren Boorsma (directeur) en van Munster.

Openbare ULO, 1963

Tja, die Ulo.

Tja, die Ulo. De eerste in Twello en daarom nog even ondergebracht in een paar van die lichtgroene houten noodlokaaltjes op de Barteld. De eerste leraren waren directeur Harm Boorsma (hij kwam uit Alkmaar) en Van Munster (die kwam uit Bokkie Wokkie, kan niet anders). Meer klassen waren er in het eerste jaar nog niet. Later werd er bijgebouwd en kreeg de school ook een dependance op het dorp. Dat was dacht ik de voormalige Landbouwschool. Lachuh, toen Harm Boorsma op de Barteld voor het eerst en uiterst trots naar school gereden kwam in zijn spiksplinternieuwe bolide, een Messerschmidt, of zoiets. Een spartaans driewielig voertuig met aan de voorzijde (!) het enige portier. Iedereen mocht er ff inzitten. En Boorsma maar glunderen en vertellen over dat ding. Iets over cc's, pk's, cilinders, aandrijving en wat al niet. Van Munster daarentegen kwam steeds op de fiets naar school. Een auto had hij niet, althans geen echte. Wel een zeer uitgebreide verzameling miniatuurtjes. Maar die maf kende wel alle automerken en uitvoeringen uit z'n kop. Ik weet ook nog dat hij ooit ene Goosje van Huffelen in een postzak van de PTT propte en hem in de vlaggenmast vooraan bij de ingang omhoog hees. Halverwege knapte het touw. Goosje overleefde de smak wel. Trouwens, Van Munster en Goosje van Huffelen moesten elkaar wel altijd hebben. Van Munster gaf trouwens ook Natuurkunde. Hij kon José Wemerman er maar niet van overtuigen dat goud oplost in kwik. José wilde derhalve de proef op de som nemen, draaide een gouden ring van haar vingers en plompte deze in een buisje met kwik. Niemand heeft die ring ooit weergezien.

Openbare ULO, 1962