Ontdek PLUS

Openbare School voor ULO

Tuinstraat in Krimpen aan den IJssel, ( Toon op kaart )

46 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Openbare School voor ULO, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Openbare School voor ULO foto

Op Openbare School voor ULO vind je 57 klassenfoto’s en 46 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Mijn herinneringen aan onze ULO waren na ruim 50 jaar wat vervaagd.

Mijn herinneringen aan onze ULO waren na ruim 50 jaar wat vervaagd. Totdat kortgeleden via SchoolBANK mijn klasgenoten Maarten de Bruijn en Bets Koppenol weer op mijn pad kwamen. Na een weekje heen en weer mailen was ik weer helemaal bij de les. Het volgende is mij echter alle jaren bijgebleven: Meneer Pieterse was zeer betrokken bij zijn school en zijn leerlingen. Op examendagen liep hij altijd wat gespannen rond tot de meute ‘over de pont’ uit Rotterdam terug kwam. Dan ging de voordeur wagenwijd open, werden de fietsen in de heg geparkeerd en werd er binnen verslag gedaan. Als overbuurjongen heb ik dit ritueel vaak aanschouwd. En nog hoor ik hem in de klas zeggen wanneer iemand weer eens wat ver afdwaalde: “Heute Morgen habe ich von meinen Frau ein Ballechjen gehakt mit Priekeldroat bekommen.” Ook goede herinneringen aan de heren: De Vos, De Wit, Jentink en Eversdijk. Wat minder aan de heren Bakker en Roos. Denkend aan hen gaan mijn gedachten naar de lessen in het ‘Groene gebouwtje’ aan de overkant van de Weteringsingel. Daar had ik het niet zo naar m’n zin. Dat meneer Eversdijk vertrok, vond ik jammer. Want hij organiseerde voor ons totaal nieuwe dingen als: speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen, honkbal en wat al niet meer. En we gingen naar sportwedstrijden ‘ver van Krimpen’, zoals in Den Haag en Dordrecht. Bij het verspringen in Dordrecht was mijn eerste sprong 5,05 meter. Daarna ging ik naar andere activiteiten kijken. Tot ik iemand tegenkwam die riep. “Hé, waar bleef je nou? Je had nog een keer moeten springen want je zat in de finale!”. Toch was mijn sprong nog goed voor een derde prijs. Ik vraag me nog steeds af of ik die ook had ‘verdiend’ als ik nog een keer had moeten springen. Vrienden van toen: Jan van der Werff en Dirk Rehorst. En nog altijd denk ik graag terug aan het schaatsen met Lenie Snoek en Annie de Bruin.

Openbare School voor ULO, 1950

Ik heb oude schoolfoto's geplaatst.

Ik heb oude schoolfoto's geplaatst. Helaas komen ze allemaal bij mijn schooljaar terecht!! Deze school was de eerste Openbare ULO in de regio. Vanuit de omliggende gemeenten, zoals Capelle a/d IJssel, Ouderkerk a/d IJssel, Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk en Kralingse Veer kwamen de leerlingen naar deze school. De ULO zat in hetzelfde gebouw als OLS 2. De school werd gebouwd in 1921. In 1958 werd een nieuwe (M)ULO gebouwd aan de Hobbemalaan omdat het oude gebouw te klein werd. Hoofd van de School was sinds 1930 de heer W.D. Pieterse. Zijn gevleugelde gezegdes zoals: "Lekker fris, zei de man.... en "Ieder zijn meug, zei de boer..... (alle leerlingen kunnen deze zinnen zonder nadenken aanvullen) Zij zijn net zo in ons geheugen gegrift als de eindeloze rijen Duitse woordjes.

Openbare School voor ULO, 1952

De herinnering aan de ULO in de Tuinstraat zal niet snel bij mij vervagen! In 1960 namelijk gehuwd met onze mede-klasgenoot Bets Koppenol.

De herinnering aan de ULO in de Tuinstraat zal niet snel bij mij vervagen! In 1960 namelijk gehuwd met onze mede-klasgenoot Bets Koppenol. Uit onze klas is nog een ander huwelijk voortgekomen, dat tussen Axel van Reeuwijk en Annie de Bruin; maar Axel is helaas enkele jaren geleden al overleden. Bets heeft een paar jaar voor de klas gestaan en ik heb twee jaar gevaren als radio-telegrafist bij de koopvaardij. Maar toen wij een gezin gingen vormen ben ik 'aan de wal' gekomen. Wij zij benieuwd naar de verhalen en ervaringen van onze oude klasgenoten.

Openbare School voor ULO, 1950