Ontdek PLUS

Maliebaanschool

Maliebaan 56 in Utrecht, ( Toon op kaart )

397 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Maliebaanschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Maliebaanschool foto

Op Maliebaanschool vind je 74 klassenfoto’s en 397 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Het eerste schooljaar heb ik overgeslagen.

Het eerste schooljaar heb ik overgeslagen. Vandaar, dat het in het begin nogal vreemd voor mij was in de klas. Eigenlijk heb ik weinig schoolherinneringen, omdat ik na de tweede klas dan al meteen weer ben verhuisd. Wat altijd het meeste indruk op mij heeft gemaakt is het schoolplein. De jongere kinderen moesten tussen twee afsperringen door en dan door een poort in een huizenrij. Dan kwam je op het schoolplein, waar veel hoge kastanjebomen stonden. Het plein bestond uit stoeptegels en in een hoek was een berg zand. Daar ging je als tweedeklasser natuurlijk niet meer in spelen, want je vond jezelf al veel te groot. Aan één kant van het plein was een overdekte fietsenstalling. Wanneer je daar als tweedeklasser in ging, werd je door de oudere kinderen weggejaagd, want dat was hun plekje. Daar stonden ze met elkaar te kletsen en soms te zoenen. Roken deden de kinderen toen nog niet zoveel. Verder was het schoolplein verdeeld in gebieden voor de verschillende klassen. Zo konden de kleinere kinderen spelen, zonder door de grotere omver gelopen te worden. De "juffen" en "meesters" die in de pauzes toezicht hielden, letten er ook sterk op, dat je niet te ver buiten je eigen gebiedje kwam. In hetzelfde schoolgebouw was ook de M.U.L.O. ondergebracht. De leerlingen van deze school - voor zover ze niet bij het fietsenhok samenschoolden - liepen dan heftig debaterend heen en weer over het schoolplein in kleine groepjes. Naast het fietsenhok was ook nog een hek. Dit was eigenlijk de hoofdingang van de school. Tijdens de schooluren werd dit hek altijd op slot gedraaid, zodat je het plein niet kon verlaten. Ik weet nog wel, dat ik altijd met plezier op deze school ben gegaan. En dat we van de juffrouw stickers (die toen nog poesieplaatjes heetten) of inderdaad een zoen kregen, wanneer we uitmuntend werk hadden ingeleverd.

Maliebaanschool, 1958

Namen uit die tijd: Lamke Spilt, Rina v/d Stroom, Carla Stoel, juf de Bree.

Namen uit die tijd: Lamke Spilt, Rina v/d Stroom, Carla Stoel, juf de Bree.

Maliebaanschool, 1956

Juf Lancee, meester Slagboom en mijn grote favoriet juf Renzema! Zijlstra in de zesde met zijn "de zweep gaat erover" en "de botte bijl gaat erin" - een akelige man.

Juf Lancee, meester Slagboom en mijn grote favoriet juf Renzema! Zijlstra in de zesde met zijn "de zweep gaat erover" en "de botte bijl gaat erin" - een akelige man. Altijd een stille bewonderaar geweest van Emmy.

Maliebaanschool, 1963