Ontdek PLUS

Jongensschool 'Feijenoord'

Oranjeboomstraat 109 in Rotterdam, ( Toon op kaart )

36 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Jongensschool 'Feijenoord', blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Jongensschool 'Feijenoord' foto

Op Jongensschool 'Feijenoord' vind je 6 klassenfoto’s en 36 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Hoofdmeester was de heer L.

Hoofdmeester was de heer L. Timmermans, die een hoekhuis op de Groene Hilledijk bewoonde. Als je om een of andere reden aan het eind van de gang bij de hoofdmeester moest komen, dan had je het niet breed. In klas 1 en 2 hadden we juffrouw Loewie? Kan ik me niet echt herinneren, maar zoiets staat op mijn rapport. De meester van de derde klas was meester Baars. Wij lagen elkaar niet zo en ik heb schriften vol strafregels geschreven. Ik was nogal praatziek en begrijp dat dat knap irritant kon zijn. In de vijfde en zesde klas kregen we meester Nagelkerke. Dat was mijn lievelingsleraar en ik ging voor hem door het vuur. Wij kregen tussen de middag bijles om ons (Gerrit Vogelenzang van de bakker uit de Roentgenstraat, Theo Timmermans, Cor Veldhoen neefje van de voetballer bij Feijenoord en ik) klaar te stomen voor MULO of H.B.S. Toen de meester een keer een griepje had gingen we met een paar leerlingen op de fiets naar zijn huis in Den Haag om te vragen hoe het ging. Ik weet niet of hij daar nou echt op zat te wachten! Andere klasgenoten die ik me nog kan herinneren zijn Piet Radder, Ernest Bul uit de Entrepot-straat, Olaf de Haan mijn Noorse vriend, Frans Leije van de winkel Leije en Paul Arts uit de Rosestraat en Michel Bogdan, wiens ouders Hongaars waren, wonende Persoonshaven boven de groentewinkel. Gymnastiekles kregen we in de school tegenover de brouwerij Oranjeboom of de andere kant op bij de ambachts-school Nicolaas Witsche. Voor godsdienstles dat we op deze openbare school ook kregen kwam er een juffrouw die mooie bijbelverhalen vertelde bij de grote platen die er van werden opgehangen. Rechts naast de school was een doorgang naar de binnenplaats met bomen waar we verkeersvrij konden spelen met zicht op het NS spoor dat hier liep. Er was volgens mij ook een aparte meisjesschool in dit gebouw gevestigd. Deze school stond recht tegenover de kerk. Op affiches zag je dan dat Feike Asma er soms het orgel bespeelde. Zelf heb ik dat nooit gehoord. We liepen met zware jassen aan klaar-over te spelen op de drukke Oranjeboomstraat. De school bestaat al lang niet meer. Later heeft er nog een kunstacademie in gezeten of zoiets en daarna is alles gesloopt.

Jongensschool 'Feijenoord', 1958

de school was leuk, maar ik heb niet echt favoriete herinneringen.

de school was leuk, maar ik heb niet echt favoriete herinneringen

Jongensschool 'Feijenoord', 1957

Die aardige Indonesische juffrouw Olmeijer (1e klas) daarna juf Stolk, de meesters Helders, Faasse en Timmermans.

Die aardige Indonesische juffrouw Olmeijer (1e klas) daarna juf Stolk, de meesters Helders, Faasse en Timmermans. En natuurlijk "de Freule" mevrouw Bodewes die rokend en koffie lurpend de klas voorzat. Later zijn we samen met de meisjesschool onder leiding van mej. Barendrecht verhuisd naar de voormalige Schipperschool aan de Persoons haven. enne Fred Takkenberg... heee hoestie nu. Maar mochten de Mikkers', van Dongens, Hobee's en al die anderen dit lezen...groetjes van Dick uut d'n Achterhook.

Jongensschool 'Feijenoord', 1961