Ontdek PLUS

de Paasberg

Paasberg 14 in Oosterbeek, ( Toon op kaart )

271 scholieren

Bekijk de volledige pagina van de Paasberg, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

de Paasberg foto

Op de Paasberg vind je 59 klassenfoto’s en 271 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Fijne tijd gehad.

Fijne tijd gehad. Goede onderwijzeressen, onderwijders zoals Juf.Samploninus, Meesters Menkman, Laurens, Hartgers, Braam, Lammers/Hegeman

de Paasberg, 1946

Zo vaak kom ik niet meer in Oosterbeek en toen ik een paar jaar geleden die ouwe, trouwe 1e Paasbergschool weer eens wilde zien, stond die er niet meer.

Zo vaak kom ik niet meer in Oosterbeek en toen ik een paar jaar geleden die ouwe, trouwe 1e Paasbergschool weer eens wilde zien, stond die er niet meer. Wist ik veel. Weg monument van mijn kinderjaren, weg schoolplein waar we "jongens op de meisjes" speelden, weg school waar meester Hegeman de scepter zwaaide. "De kraai" stuurde me in de zesde nogal eens de klas uit. Hij was streng en daar kon ik niet goed tegen (ik ben nog steeds niet zo handig met autoriteiten). Van lieve juffrouw Samplonius, juffrouw Steenbrugge, felle Kluitje-Kroes met haar strakrood gestifte lippen, verhalenverteller meester Menkman, Jongboer, van der Klis en Babykrul de gymnastiekleraar kregen we les. Klasgenoten: Paultje Hendriks van de melkboer, Adri Langewisch, Sipke Hupkes die in de vierde ofzo op school kwam en met wie ik vocht om de titel "sterkste jongen van de klas" en die ik later nog wel eens in Amsterdam zag, daar had hij een restaurant, Ineke Heij, Rineke van Brakel, Geurtje van der Kraats (we fietsten als jochies door Oosterbeek op een van de fietsjes uit de winkel van zijn vader. Later, toen ik als enige uit de klas niet naar een christelijke hbs ging, sprak Geurt de historische woorden: "je verloochent je christelijk geloof."), Freek Pennekamp van wie mijn ouders van hun zuurverdiende centen een gitaar voor mij kochten. Later bleek de achterkant provisorisch vastgelijmd, Japie Matser, Jan Jansen, Bertie Takman, Henkie Snetzelaar, Bettie Sukkel, Wim Hiemstra (zijn kleine broertje André kom ik regelmatig tegen bij Appie Heijn in Haarlem-Noord. Hij is een stuk groter geworden), tweeling Anja en Walter Smit, Barrie Hoeve, Hugo Dost, René Andela, Roelie of Francien van de Wart, Bertie of Henkie Hooijer. Er komen steeds meer namen boven, ook van andere "ouwe" jongens en meisjes uit Oosterbeek. Wat is er van ze geworden? Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat ze net als ik, mijn zus Hennie, mijn broer Henk en mijn neef Piet Poot, die allemaal op de Paasberg zaten, grijs, kaal, dik, uitgezakt of gerimpeld zijn geworden.

de Paasberg, 1955

Meester Jongboer, de hoofdmeester die samen met onze klas afscheid nam van de school.

Meester Jongboer, de hoofdmeester die samen met onze klas afscheid nam van de school. Ik zat alleen in de 6e klas op de paasberg omdat ik uit Westervoort was komen verhuizen ***** me als je dat leuk vind. ************************

de Paasberg, 1985