Ontdek PLUS

Robert van Heijst

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Robert van Heijst en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Robert van Heijst heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Heb het bijzonder naar mijn zin gehad op deze school.

  Heb het bijzonder naar mijn zin gehad op deze school. Veel feestjes, leuke vriendinnen. Geen diploma gehaald nee.

  Melanchthon College Scholen..., 1972

  De herinneringen zijn velerlei.

  De herinneringen zijn velerlei. Carnavalsliederen zingen tijdens de handenarbeid van dhr. Vegter, ritmisch begeleid met hamers en beitels. Zijn tekenlessen ("eh heren, willen wij er wel aan denken dat wij de tekeningen volgende week in moeten leveren?"). Juffrouw Westland, dhr. Strengholt, mevr. van Krimpen, dhr. van Deemter. Allen kleurrijke figuren. Hoop er hier nog eens meer over te vertellen.

  Marnix, 1967

  Laat ik eens kijken wat ik nog weet.

  Laat ik eens kijken wat ik nog weet... De eerste klas onderwijs genoten van juffrouw van Walbeek. Heb met de hele klas haar bruiloft bezocht in de Geref. Kerk op de Dijkweg. Daarna heette ze juffrouw Valstar. In de tweede klas had ik juffrouw de Jong. In de derde een juf waarvan ik de naam niet meer weet, maar ze was heel streng en ze liet je rustig een half uur naast je bank staan in de brandende zon die door het raam scheen. Ook meester Bron. Hij heeft eens onder gym een leerling met een arm bij zijn nek gepakt en opgetild. In de vierde had ik les van meester Heijstek. Zijn geschiedenislessen op vrijdagmiddag waren iets om naar uit te kijken. Ook mochten we met een groepje leerlingen naar zijn huis in Hoek van Holland. Het stond (en staat nog steeds) in de duinen en hij had er een grote telescoop waar we doorheen mochten kijken, zodat we de schepen op de Waterweg goed konden zien. In de vijfde les gehad van juffrouw de Haan. Ze droeg altijd pied de poule jasjes en vertelde aan iedere klas over haar vakanties, vooral die waarin zij op een gegeven moment op haar achterste van een berg afgleed. In de zesde klas juffrouw van den Herberg, van wie wij Dona Nobis Pacem moesten zingen terwijl zij ons op het harmonium begeleidde. Het was een canon en dat het door elkaar liep kostte geen enkele moeite.

  Chr. Lagere School Rehoboth..., 1960