Ontdek PLUS

Rob van Wijngaarden

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Rob van Wijngaarden en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Rob van Wijngaarden heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Zie Rijksscholengemeenschap West-Friesland, ENKHUIZEN.

  Zie Rijksscholengemeenschap West-Friesland, ENKHUIZEN. Dat is een andere naam voor dezelfde school.

  RSG, 1971

  Na drie jaar in Enkhuizen moest ik naar Hoorn omdat Enkhuizen geen Atheneum vier had.

  Na drie jaar in Enkhuizen moest ik naar Hoorn omdat Enkhuizen geen Atheneum vier had. In Hoorn vond ik het geweldig, ik bloeide helemaal op en stortte mij in het uitgaansleven verenigingsleven, alcohol en hasj. Ik zat in de redactie van de schoolkrant, werkte in Troll als vrijwilliger in de bar en het maandblad, zette koffie thee en soep in de aulacomissie en deed niets aan mijn schoolwerk. Niet dat ik spijbelde, ik kwam elke dag op school, maakte er mogelijk langere dagen dan de meeste andere leerlingen, maar ik vond het runnen van de kantine soms belangrijker dan een wiskunde proefwerk. Na drie jaar had de directeur (Tjitte H. Jansen) het helemaal gehad met mij en liet me weten dat ik niet langer welkom was op zijn school. Hij stuurde mijn ouders een brief waarin stond dat de gretigheid waarmee ik mijn ondergang tegemoet ging niet normaal genoemd kon worden. Ik heb me nooit gerealiseerd dat ik in die tijd opstandig was, ik deed namelijk precies waarin ik geloofde en dacht dat dat normaal was. De schooldirectie interpreteerde het anders. Ondanks dat alles is mijn herinnering aan deze schooltijd geweldig, ik had het er heel erg naar mijn zin na de drie druilerige jaren in Enkhuizen. Mijn favoriete leraren zijn Plekker, de leraar Nederlands die mijn liefde voor lezen wist uit te breiden naar liefde voor literatuur, en Braak, de leraar geschiedenis, die het als zijn taak zag niet alleen dat vak maar mijn hele opvoeding aan te pakken. Ik ging na deze drie jaar weer terug naar Enkhuizen om daar Havo 5 eindexamen te doen.

  Rijksscholengemeenschap Wes..., 1974

  Ik heb hier de eerste drie jaar middelbare school doorgebracht.

  Ik heb hier de eerste drie jaar middelbare school doorgebracht. Echt naar mijn zin had ik het er niet, ik was een buitenstaander, import uit Rotterdam die terecht kwam in een dorp waar iedereen elkaar kende vanaf de geboorte. Ik heb nog steeds een hekel aan Enkhuizen om die reden. Na drie jaar ging ik naar Hoorn omdat Enkhuizen geen bovenbouw kende (alleen de laagste drie klassen kon je in Enkhuizen volgen). In Hoorn genoot ik met volle teugen, iets te intens dus daar was ik na drie jaar niet langer welkom op school. Ik ging terug naar Enkhuizen om mijn eindexamen Havo 5 te doen. Mijn reputatie als hasj roker was me vooruit gesneld, echt welkom was ik niet op die school. De directeur Bremer heeft me regelmatig verhoord omdat hij zo megalomaan was te denken dat hij de drugslijnen die de westfriese jeugd naar de afgrond dreven via mijn informatie kon doen oprollen :-) Toen hij ook mijn zus onder druk begon te zetten was mijn weerzin tegen de man (Bremer) zo groot dat ik lekkerlijk misselijk werd als ik de man zag. Er waren natuurlijk ook lichtpuntjes, de belangrijkse was Marit uit Andijk. Ik ben helaas elk contact met haar verloren. Als iemand weet hoe ik weer met haar in contact kan komen, dat zou geweldig zijn! Zij was wel de belangrijkste reden dat ik elke dag weer naar school ging. Ook leuk was het cafe naast de school (Willemien) waar ik sochtends voor het eerste lesuur een glaasje jenever nuttigde om het leuk te houden.

  Rijksscholengemeenschap Wes..., 1971