Ontdek PLUS

Rob Mollee

Kent 5 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Rob Mollee en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Rob Mollee heeft 15 klassenfoto's en kent 5 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Fijn! Ik zat op de Universiteit! Helaas kon ik ook deze opleiding niet helemaal serieus nemen.

  Fijn! Ik zat op de Universiteit! Helaas kon ik ook deze opleiding niet helemaal serieus nemen. Het voornaamste leerboek was: "De Burger als Andragoog", geschreven door onze "professor". Met hem zaten we vaker in de kroeg dan in de collegebanken. Die 10 uur college per week in gebouw "De Narwal" stelde ook al niet veel voor. Veel teksten lezen van Selma Leydersdorff. In mijn groep zaten voornamelijk oude randgroep en straathoekwerkers met een berg maatschappelijke ervaring. Over stellingen moesten we urenlang discussiëren terwijl zij tevoren het antwoord al wisten. Maakte niet uit: er moest en zou worden gediscussieerd. Hield me vooral bezig met protesteren en cabaret tegen de WUB (wet univerisitaire besluitshervorming) en mijn bijbaantjes. Ik geloof dat deze subfaculteit niet lang heeft bestaan.

  UvA subfaculteit Andragologie, 1978

  Ik mocht, na de toelatingstesten, direct beginnen in het tweede jaar.

  Ik mocht, na de toelatingstesten, direct beginnen in het tweede jaar. Heb het helaas, door omstandigheden, maar een jaar volgehouden. Veel geleerd. Veel inspiriratie opgedaan en onderzocht of een schrijversloopbaan iets voor me zou zijn.

  schrijversvakschool ,t Colofon, 1989

  Op deze school heb ik bijna vijf jaar als leerkracht gewerkt en maakte ik de overgang van lagere school naar basisschool mee.

  Op deze school heb ik bijna vijf jaar als leerkracht gewerkt en maakte ik de overgang van lagere school naar basisschool mee. Ik maakte als eindredacteur het eerste "schoolwerkplan" voor deze school. Verder was ik actief als (congres)lid voor de ABOP. Ik deed mee aan het experiment "Engels op de basisschool" en ontwikkelde lesmateriaal voor "Meet Mr. Mooney" van de Nederlandse Schoolradio. Ook deed ik mee met een project van de VU "Computers in het basisonderwijs". De beste herinneringen heb ik aan de 4e klas die ik van Christine van Koekenberg overnam met o.a. Tjeerd Verhoeven, Tarsis Arroo, Dennis Dekker en Baki Kaya. Daar zaten nog meer erg leuke en slimme kinderen in. Ben benieuwd hoe het met ze gaat. Op deze school heb ik het vijf jaar volgehouden. Met name door schoolleider Ronald Pater. Hij gaf me alle vrijheid om naast lesgeven ook andere dingen te ontwikkelen. Ik kon het daarnaast goed vinden met Dick Morren. Hij bracht me het enthousiasme voor hardlopen bij. Hennie Kat is mede door mijn toedoen later aan de school verbonden. Na enkele teleurstellende ervaringen heb ik uiteindelijk de school en het gehele onderwijs opgelucht de rug toegekeerd.

  Burgemeester Fockschool, 1981