Ontdek PLUS

Rob Ebeling

Kent 13 personen

Geregistreerd partner , 2 kinderen
Woont in Amersfoort

  Bekijk het volledige profiel van Rob Ebeling en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Rob Ebeling heeft 13 klassenfoto's en kent 13 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Leuke kleuterschool

  Ik heb het Waterhoentje als eerste toegevoegd op Schoolbank. Leuk om te zien dat er zo veel mensen toch nog zich hebben ingeschreven en foto's hebben geplaatst. Als iemand nog een klasse foto van mijn jaren heeft zou ik dat ook leuk vinden. Tot nu toe heb ik mijzelf niet gevonden bij de foto's van het Waterhoentje en heb zelf ook geen foto's. Ik herinner mij de grote stenen trap naar de eerste verdieping, de kapstokjes met diertjes er op zodat je kon onthouden waar je jas hing. De grote grijze ijzeren zandbak tafels, het kleien, Palm Pasen vieren met de Palm Pasen stokken en een broodje er op. De handarbeid/toneel zaal. De kamer beneden van juffrouw de Bruijn. Het Sinterklaas feest waarbij de Pieten via het dak kwamen en de staf van Sinterklaas per ongeluk uit elkaar trokken :) De zandbak buiten, de karretjes die buiten stonden. De schoolmelk waar je met een potlood gaatjes in de doppen moest prikken voor een rietje. Altijd lauw trouwens.

  Kleuterschool 't Waterhoentje, 1961

  In de lagere klassen schrijven met een kroontjespen uit het potje met inkt dat in je tafeltje zat.

  In de lagere klassen schrijven met een kroontjespen uit het potje met inkt dat in je tafeltje zat. Zat bij meester de Haan op school en juffrouw Palleari in de 6e. Zie ook de klassefoto's waar ik op sta van de 2e klas en de 4e of 5e klas. Heb o.a. met Peter Goris en Theo Huizing schaak gespeeld en wij zijn als groep zelfs een keer kampioen geworden (hoe dat mogelijk is begrijp ik ook niet). Met Hans Honingh in de 6e veel gespeeld en plezier gehad. Las dat iemand zich een blikken man kon herinneren. Echt een " oh ja effect"! Inmiddels staat er ook een foto van op schoolbank! Bloembollen hyacinten wedstrijd, grote slapende reus gemaakt die in de etalage van de boeken winkel op de hoek Fockstraat en Vlugtlaan was (Jan Haverman). En voor Palleari mocht je af en toe een appelrondo halen bij de bakker in het rijtje winkels en in de lagere klassen het schoolbord schoonvegen en met een lineaal de bordenwisser uitkloppen (zouden wij nog een claim kunnen indienen voor stoflongen...). Leuke foto's van Frans van Ballegooy en ook van Frida van Galen die mijn buurmeisje was. Laatst met mijn broer Wilke nog eens in een nostalgische bui de Fockschool binnen gegaan. Gang is nog hetzelfde, zelfs het aquarium zou wel eens hetzelfde kunnen zijn. Ook de "toneelzaal" met de opklapbare toneellichten. Mail mij maar, vind ik altijd leuk. Of zet nog wat klasse foto's, foto's van schoolreisjes e.d. er op. Ik sta ook op **********. Vraag mij maar om te connecten, vind ik altijd leuk!

  Burgemeester Fockschool, 1962

  Dit was toen een kleuterschool 't Waterhoentje.

  Dit was toen een kleuterschool 't Waterhoentje. Daarna basis school Bos en Lommer aan de Harry Koningsbergerstraat. Ik heb de kleuterschool als eerste op deze site gezet en vind het leuk dat er al zoveel mensen zich hebben aangemeld! Laatst met mijn broer nog even een nostalgische wandeling gemaakt langs de Burgemeester de Fockschool en het Water Hoentje. Het Waterhoentje is nu een islamitische basisschool. Destijds grote zandbak, kapstokjes met dieren. Zat op de 2e verdieping links. In de klas een ijzeren bak met zand (en water) die je volgens mij nu beneden ziet staan, papiermache, spelletjes. Buiten de speelplaats met zandbak en afgesloten ruimte met fietsen e.d. Handwerken in een aparte zaal (zagen etc.), volgens mij ook Palm Pasen met een optocht met de bekende broodjes op de versierde stokken geprikt. Op de Vlugtlaan inderdaad de oversteekplaats met de zwart wit gestreepte palen met oranje knipperbollen. Het zilveren lepeltje met het waterhoentje heb ik nog. Heb jammer genoeg geen foto's van onze klas of de voorstellingen. Wie wel? Mail mij maar. Ik sta ook op LinkedIn. Vraag mij maar om te connecten, vind ik altijd leuk!

  Kleuterschool 't Waterhoentje, 1961