Ontdek PLUS

René Jansen

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van René Jansen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  René Jansen heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb een jaartje op de Krekels gezeten, want we waren verhuisd naar de Churchill-laan en ik kwam van de ASVO-school.

  Ik heb een jaartje op de Krekels gezeten, want we waren verhuisd naar de Churchill-laan en ik kwam van de ASVO-school. Ik herinner me dat de eerste dag dat ik op het schoolplein kwam omdat mijn moeder mij aan kwam melden, het hoofd van de Krekels (een mevrouw waar ik me de naam niet van herinner) en mijnheer van Boheemen (hoofd van de Dongeschool) naast elkaar liepen. Die mevrouw zei toen tegen van Boheemen: "Nou, dat lijkt me er eentje voor jou. Ik was groot voor mijn leeftijd. Ik herinner me juffrouw Pijper die op een van de grachten woonde. Ze is een keer bij ons thuis geweest. Ze dronk port. Het was een heel aardige juffrouw.

  De Krekels (kleuterschool), 1967

  Palmpasen optocht; Juffrouw Kiekens.

  Palmpasen optocht; Juffrouw Kiekens. Ik zat in het klassikale gedeelte want mijn ouders voelden niet veel voor Montessori. Wij woonden op de Albert Cuyp; na meer dan 35 jaar woon ik weer vlak in de buurt van het Frederiksplein. Ik herinner me voornamelijk hoe mijn moeder me achter op de fiets haalde en bracht, en hoe er op de hoek van de Hemonylaan en -straat een garage was waar old-timers in stonden.

  Asvo School, 1966

  Propedeuse Geschiedenis gehaald, was toen onderdeel van de Faculteit der Letteren.

  Propedeuse Geschiedenis gehaald, was toen onderdeel van de Faculteit der Letteren. In 1985 gestopt en gaan werken vanwege een combinatie van gebrek aan inspiratie, geld en resultaat. Goede herinnering is bijvak Alfa-Informatica, toen ik eindelijk begreep waar ik goed in was. Slechtste (en absurde) herinnering is het tentamen Middeleeuwen in het eerste jaar, waar ik tweemaal met hard werken voor zakte, en de derde maal, zonder zelfs de boeken open te doen, voor slaagde. Zeldzame verzameling van oninspirerende individuen in het docentenkorps. De veelschrijver, de vreemdganger (z'n vriendin kreeg goede cijfers!), de antieke zwamneus, de opvlieger. Vonden dat ze daar goed zaten en lieten niet na dat te laten merken, of in het geval van Beliën, regelmatig met zoveel woorden te zeggen. Brands, Blom en Vroom waren uitzonderingen; Jaap Talsma nog altijdf dankbaar voor het bijvak.

  UVA Faculteit der Letteren, 1982