Ontdek PLUS

Rem Leijendekker

Kent 2 personen

SINGLE , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Rem Leijendekker en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Rem Leijendekker heeft 1 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Als ik er even aan denk dan komen er best wat herinneringen boven.

  Als ik er even aan denk dan komen er best wat herinneringen boven. Favoriete herinnering was denk ik toch wel de klasseavonden, met steevaste kraker: La Bamba. Enorm leuk als het wederzijds was (helaas was dit niet altijd het geval, snif). Verder kan ik me Vincent Poth heel goed herinneren. Ik zag op de site dat je in het leger gegaan bent, wat me niet verbaasd: we hebben wat afgeschoten in die tijd ook samen met Tristan, als ik het me goed herinner. Tristan is op een gegeven moment naar Suriname gegaan (z'n pa werkte bij de Shell) en ben hem toen uit het oog verloren. Later op de Buytenwegh kwam Martijn erbij, waar ik ook op het Alfrink veel mee optrok.

  de Buytenwegh, 1976

  Een herinnering (niet-perse favoriet) is de eerste les van elk vak in het propaedeuse jaar.

  Een herinnering (niet-perse favoriet) is de eerste les van elk vak in het propaedeuse jaar. Hier werd door de docent van elk vak duidelijk gemaakt: "Kijk naar je buurman (m/v) en een van jullie zit er na de kerst niet meer!!". ZO, het beschermde leventje van de middelbare school was over en aan de slag was de boodschap. Het viel allemaal verder wel mee: na de kerst zat toch zo'n 90 % er nog, en ja: het klopt dat er slechts 50% in een keer z'n propaedeuse haalde. Achteraf bedacht: een mooi staaltje psychologie van de heren/dames docenten. Mooie herinnering aan een docent: die vent die statistiek in het 1e jaar gaf met z'n sigaar in z'n giegel en ietwat slordig gekleed (naam helaas ontschoten). Daarna was het studierichting kiezen en koos ik HEAO-BI (met de (inter)sector Informatica -samengaan HTS & HEAO informatica- op onze hielen). Zo werden we het bezemklasje en was het nog een heel gevecht om HEAO diploma's te krijgen ipv die 'verderfelijke intersector informatica' diploma's (die natuurlijk veel minder waard waren dan een HEAO diploma). Verder was er over het algemeen een heel leuk sfeertje onderling.

  HES J. van Zwijndregt, 1987

  Best een leuke school ook al dacht je toen van niet.

  Best een leuke school ook al dacht je toen van niet. Ik kan me nog herinneren dat we (ik weet even niet meer met wie we dit deden) wat logo's & de naam van het Alfrink college op het proefwerkpapier 'iets' hadden aangepast, met een lichte verwijzing naar het strenge regime (ok, het was eigenlijk heel erg fout, maar dat kan ook leuk zijn :-) ). Verder staat me nog een ding heel erg goed bij: De slappe lach van Vincent en mij bij scheikunde bij Meneer Vroling. Wat was er aan de hand: Op pasfoto's sta je meestal niet op je best erop. Zo ook bij een pasje dat we vonden en dat doorgegeven moest worden naar de rechtmatige eigenaar die ook in dezelfde les zat: Wilson Ockeloen. (Sorry, Wilson). Enfin, ik weet niet eens meer waarom het zo leuk was (is vaak zo met slappe lach), maar het heeft zeker een minuut of 10 geduurd en werd er niet beter op toen we de aandacht van de rest van de klas kregen (incl. leraar).

  Alfrink College, 1982