Pierre Melser

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Pierre Melser en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Pierre Melser heeft 9 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  was een hele overgang van seminarie naar deze academie.

  was een hele overgang van seminarie naar deze academie. Het was toen nog een Sociale Academie voor MANNEN. Ook dat nog, kon ik nog niet volop van de meiden genieten ha ha.Heb er weinig geleerd, vond ht slecht onderwijs. Misschien omdat ik al filosofie en theologie gestudeerd had en gymnasium gevolgd had. Het was voor mij een soort overgangstijd naar de gewone wereld. Was ook een enge tijd omdat alles nieuw en onveilig was. Ontgroening nog ouderwets. Was een van de eersten die trouwde terwijl ik nog studeerde. Was een meisje op school die me het hoofd op hol bracht en klasgenoten waarschuwden me voor haar. Waarom weet ik nog niet. Vond het wel spannend. Ben haar naam kwijt maar zie haar nog voor me.

  Sociale Akademie Den Elzent, 1963

  Mooi, eindelijk is de school toegevoegd waar ik echt op zat en een heel aantal mensen die nu op de Martinus zich hebben ingeschreven ook.

  Mooi, eindelijk is de school toegevoegd waar ik echt op zat en een heel aantal mensen die nu op de Martinus zich hebben ingeschreven ook. De Martinusschool en de Aloysius school stonden naast elkaar in de Lage Barakken. De Aloysiusschool was er speciaal voor de wat arme lieden. Ik heb dit nog nagevraagd bij een nog levende broeder in Maastricht. Ik hoop dat mensen die zich nu op de Sint Martinus hebben ingeschreven overgaan naar de Sint Aloysius school als ze zich herinneren dat ze daar zaten. Ik zal foto's toevoegen van de Aloysiusschool als ik ze nog vind. Ik was zelf een klein mannetje met een brillethje op en uitschelden voor " schele" werd vaak gedaan. Dat was in die tijd zo. Ik herinner me niet heel veel; ik herinner me dhr. van Hees, die ook koordirigent was. Hij was toentertijd de enige "leek" op die school. Broeder Michel in de 6de klas, die hard kon slaan in drift. Ik verliet die klas voortijdig om naar het seminarie te gaan. Een vriend die me bij bleef: Henkie Laenen maar nooit meer iets van gehoord. Ook herinner ik me uit die tijd Ber Kraft maar die zat volgens mij niet op mijn Lagere school. Ik hoop dat snel iemand mijn verhaal bevestigt want de leiding van schoolbank twijfelt of ik het wel goed heb met deze zo veelste lagere school.

  St. Aloysiusschool Wijk Maa..., 1947

  Franse leraar: buikie Sport: tenny-coit? Antoninus, surveillant etc.

  Franse leraar: buikie Sport: tenny-coit? Antoninus, surveillant etc. etc

  Willibrorduscollege, 1953