Philip John Bodenstaff

Kent 12 personen

WIDOW , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Philip John Bodenstaff en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Philip John Bodenstaff heeft 9 klassenfoto's en kent 12 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  k heb één jaar op deze school gezeten en ben in die periode ook nog een paar keer geschorst.

  k heb één jaar op deze school gezeten en ben in die periode ook nog een paar keer geschorst. Ik stroomde in in de 2e klas en deed "metaal". Ik meen dat de heer Blauw onze praktijk docent was. Als er weer eens een werkstuk mislukt was of niet goed genoeg, pakte hij een grote hamer en sloeg het stuk. Dan kon je weer helemaal opnieuw beginnen. Een van zijn uitspreken was dan: "je kunt beter bakker worden, dan kun je alles wat mislukt zelf opeten". Bij mij in paralel klassen zaten o.a.: Gerard de Raad, "Tokkie", Frans Mensinga en vele anderen wiens namen ik ben vergeten.

  lts, 1965

  Heel veel weet ik niet meer over de kleuterschool tijd.

  Heel veel weet ik niet meer over de kleuterschool tijd. Wel herinner ik mij een hééééle lieve juf, Juffrouw Jansen. Zij woonde volgens mij in Utrecht. We speelden in de pauze vaak op het Broederplein of op het hofje aan de Lageweg. Daar moesten na schooltijd ook altijd wachten tot onze ouder ons op haalde. Alleen ik woonde (net als een paar klasgenootjes)zo dichtbij dat ik niet opgehaald werd, maar alleen naar huis ging. Toch moesten we wachten en na verloop van tijd riep de juf dan "Wie alleen mag die mag gaan" of zo iets. Maar het kwaad diende zich al aan, want zelfs op de kleuterschool haalde ik kattekwaad uit en ben ik vaak weg geglipt vóórdat er geroepen werd dat je weg mocht. Verder werd er toen in Zeist overal nieuwe riolering aangelegd. Een prachtige speel omgeving. Maar zoals je op de foto kan zien was het niet geheel ongevaarlij. Een flinke valpartij een een flinke snee in mijn knie waar het bloed uit spoot. Vandaar dat verbamd om mijn knie! Helaas werd je daar ook vuil, maar gelukkig vonden we (ik dacht Peter van Oest en ik) een bus pertoleum om onze handen schoon te maken. Wel vond de juf die middag wel dat er iemand raar rook....

  Kleuterschool Broedergemeente, 1953

  Ha! Wat leuk idee om deze "school" er ook bij te zetten.

  Ha! Wat leuk idee om deze "school" er ook bij te zetten. Natuurlijk zat ik daar ook op. Wie niet! Tja dat moet 1965/66 geweest zijn. Elke zaterdagavond om 18.30 uur, dansles van mijnheer en mevrouw Rettich zelf! Soms was hun dochter, Louise, er ook. Blitsers kwamen op een Puch, maar helaas had ik een foute, wel een Puch moter, maar het was een RAP. Ach ineens zie ik daar in gedachten Gijs van Roosendaal, Jaap Struijs en Alice Mertens, de dochter van die beroemde scheidsrechter. Iedereen was verliefd op Alice. Ik ook, tot over mijn oren, maar Alice was minstens een kop groter dan ik! Afdansen was natuurlijk reuze spannend, ik ben nog wel voor zilver met ster gegaan! En het bal! Jongens in mooie pakken en meisjes in mooie baljurken en Alice...... Ach jee, kom daar nu maar eens om...... Nostalgie ten top!

  Retticini, 1964