Ontdek PLUS

paul hesp

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van paul hesp en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  paul hesp heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Weinig uitgevoerd, als ik eerlijk moet zijn.

  Weinig uitgevoerd, als ik eerlijk moet zijn. Alleen in Engels en aardrijkskunde had ik echt zin. Ik heb dan ook zeven jaar over de HBS gedaan. Pater van Vroonhoven als inspirerende zij het driftige leraar Engels. Lekker fit geworden door iedere dag de 15 km vanaf Bilthoven te fietsen.

  constantijncollege, 1955

  Van 1962 tot begin 1964 infanterieklas, toen via een ‘request’ eruit – ik had met de vakopleiding geen problemen, maar vond het Pruisische element niet te pruimen, en was bijgevolg een ijverig deelnemer aan de ‘douwentoto’.

  Van 1962 tot begin 1964 infanterieklas, toen via een ‘request’ eruit – ik had met de vakopleiding geen problemen, maar vond het Pruisische element niet te pruimen, en was bijgevolg een ijverig deelnemer aan de ‘douwentoto’. In latere jaren toch wel de goede kanten van de opleiding leren zien (ook die van csm Bram Houtekamer!), en vanaf de jaren ’70 erg veel plezier gehad van de infanterieopleiding bij mijn bergtochten. Af en toe kontakt met mijn jaargenoot Job Hooftman en smi Hardorff, een bijzondere man - helaas inmiddels overleden. In 1999 een privé-bezoekje aan het Kasteel gebracht – en voelde me direkt thuis! Over mijn KMA tijd en enkele daarmee verbonden aspekten van mijn leven is bij mij een privé-uitgave te krijgen: 'Toen ik lopen leerde, en een paar stappen verder'.

  Koninklijke Militaire Academie, 1962

  Eerste klas: juffouw Kuipers, die het bange jochie direkt op zijn gemak stelde.

  Eerste klas: juffouw Kuipers, die het bange jochie direkt op zijn gemak stelde. Volgens mijn schoolvriend Will van Antwerpen had ze 'prachtige bruine ogen, net als het paard van de groenteboer.'

  St Theresia, 1949