Mayke Brands

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Mayke Brands en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Mayke Brands heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De namen van de nonnen en 'juffen' moet ik nog eens op zoeken in mijn poezie album, maar herinneringen heb ik nog genoeg.

  De namen van de nonnen en 'juffen' moet ik nog eens op zoeken in mijn poezie album, maar herinneringen heb ik nog genoeg. De kleuterschool met de strenge nonnen, de slofjes en het sparen van zilverpapier en 'emmertjes' voor de missie. Als je veel meebracht mocht je met een non mee naar een kast in de gang waar je iets leuks mocht uitkiezen voor je geleverde inzet. De deuren zwaaiden dan open en een keur aan prullaria schitterde je tegemoet. Op de lagere school was de missie ook een belangrijk gegeven. Wij (de meisjes) breiden van gemeleerd, wit katoenen breigaren onderbroekjes voor de arme 'negertjes'. De kleffe zweethandjes van de niet zo handige breisters zorgden er al gauw voor dat het breiwerkje er erg groezelig uit ging zien. Trauma's heb ik ook nog steeds van het breien van wanten met een aparte duimruimte!. Tijdens het klapstuk van onze handarbeid (het met de hand naaien van een geruite plooirok!!!) verhuisden mijn ouders (god zij dank) naar Borne.

  Anthoniusschool, 1961

  Ik kwam in de vijfde klas naar de Mariaschool in Borne, en na de 'nonnen' in Hengelo wist ik niet wat me overkwam.

  Ik kwam in de vijfde klas naar de Mariaschool in Borne, en na de 'nonnen' in Hengelo wist ik niet wat me overkwam. Vooral het systeem met de gekozen 'burgemeester' die een maandlang voor alle verjaardagen iets moest ondernemen heeft diepe indruk op me gemaakt. En het feit dat ik op deze school geen wanten of onderbroekjes voor de missie hoefde te breien heeft mijn leven flink veranderd.

  de Wheele, 1967

  Grafische vormgeving bij o.

  Grafische vormgeving bij o.a. Vermeulen, Suyling, Wagner (Ja Natuurlijk!) Balke en Henstra. Ben benieuwd wat er van iedereen geworden is.

  Akademie voor beeldende kun..., 1974