Ontdek PLUS

Marjo Visser

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Marjo Visser en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Marjo Visser heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ging naar deze school om toch maar íéts te doen.

  Ging naar deze school om toch maar íéts te doen. Eerste jaar beviel goed: een brede introductie in gamma-disciplines. Vanaf het tweede jaar was het helemaal niets meer. De democratiseringsgolf barstte in alle hevigheid los. Vrij vertaald: je lulde altijd wel een voldoende voor je tentamens los! Dat was ook nodig want al je tijd ging zitten in het blowen in de tuin. Wel een leuke 2e jaarsstage voor mezelf bedacht bij de Toneelschuur in Haarlem, maar de begeleiding vanuit school was waardeloos! Werd verzorgd door een nitwit genaamd Doepie, of Toekie, of zo'n soort naam (sorry, benevelde herinneringen!). Had een vriendin: Lieke. Zou ik wel eens willen zien (Lieke, waar ben je?). Halverwege het tweede jaar van school gegaan en nooit spijt van gehad.

  Sociale Academie Karthuizer, 1971

  Kwam van de MULO naar de HAVO.

  Kwam van de MULO naar de HAVO. Ze konden me vakinhoudelijk niets nieuws meer vertellen, maar op andere vlakken des te meer! Alles was nieuw of kreeg een nieuwe inhoud: de debatingclub, schoolverkiezingen met harde campagnes, de alternatieve schoolkrant 'Nou wij'. En niet te vergeten de wanhoop van de godsdienstleraar die het nieuwe vak maatschappijleer moest geven, geen idee had hoe en waarover en tenslotte, in een laatste poging om contact met ons te krijgen, vertwijfeld uitriep: "maar ik houd óók van Jazz!". Ook gingen we af en toe op woensdagmiddag naar ASVA-vergaderingen in Amsterdam om naar Ton Regtien te luisteren. In mijn herinnering achter in een VW-busje in lotus-zit rond een waterpijp. Maar het kan ook zijn dat ik nu verschillende herinneringen door elkaar haal. Uiterst boeiende periode geweest!

  Mendel College Interconfess..., 1968

  De nonnen die je 's morgens op make-up controleerden en dat er vervolgens afboenden! De uiterst saaie 'feestelijke' bijeenkomsten in de aula! broeken mocht je niet dragen; er moest een rok overheen.

  De nonnen die je 's morgens op make-up controleerden en dat er vervolgens afboenden! De uiterst saaie 'feestelijke' bijeenkomsten in de aula! broeken mocht je niet dragen; er moest een rok overheen. All n een rok mocht wel, al was die nog zo kort!

  St. Lucia MAVO, 1964