Ontdek PLUS

Marja Sangers

Kent 0 personen

WIDOW
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Marja Sangers en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Marja Sangers heeft 14 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Nadat mijn vader was overleden verhuisde we naar het Gelderse Hengelo.

  Nadat mijn vader was overleden verhuisde we naar het Gelderse Hengelo. Ik kwam hier in de zesde klas. Het was een kleine school met klas 1 t/m klas 6 in één lokaal. We kregen allemaal les van meester Tarner (ik weet niet of ik de naam goed schrijf). We liepen daardoor wel achter met leren omdat je gauw werd afgeleid als een andere klas bijvoorbeeld leesles had. Mijn zus zat in klas 2. Ik kan mij nog Wilma Kleine en Jootje Kremer herinneren. Met ons drieën zaten we in de zesde klas. Klas 1 vijf kinderen, klas 2 vier of vijf kinderen, klas 3 drie kinderen, klas 4 twee kinderen, klas vijf vijf kinderen en klas zes drie kinderen. Als het slecht weer was met sneeuw liepen we altijd met ons allen naar school i.p.v. met de fiets. Het sneeuwde toen wel vaker dan nu. Voordeel van zo'n kleine school is dat je iedereen kent, nadeel is wel dat het rumoerig is en je daardoor snel wordt afgeleid!

  School Varssel, 1968

  Ik kan mij alleen nog herinneren dat ik een speelgoedtelefoon had, die aan de andere kant antwoord terug gaf en dat ik dat geweldig vond.

  Ik kan mij alleen nog herinneren dat ik een speelgoedtelefoon had, die aan de andere kant antwoord terug gaf en dat ik dat geweldig vond. Ik snapte er niets van hoe dat nou mogelijk was.

  Openbare Kleuterschool Jong..., 1961

  Ik heb best een leuke tijd gehad op deze school, ik kan echter nog maar weinig namen herinneren.

  Ik heb best een leuke tijd gehad op deze school, ik kan echter nog maar weinig namen herinneren. Ik was een buitenbeentje, maar werd in de 2e klas toch gekozen tot 1e klassevertegenwoordigster. Je had creatieve vakken waaruit je kon kiezen: muziek, toneel en volksdansen. Dat laatste heb ik gedaan en dat was best leuk. We traden ook op voor onze ouders tijdens de ouderavonden. Koken vond ik minder geslaagd, ik ben geen huishoudelijk type. Ik heb twee diploma's gehaald. Eén op P(raktijk)-niveua en één op T(heorie)-niveau.

  huishoudschool, 1969